dinsdag 5 april 2016

Beschermd stadsgezicht vergunningsvrij bouwen

Wat mag ik bouwen in een beschermd gezicht? Vergunningsvrij bouwen in een beschermd stads- of dorpsgezicht. Bepaalde activiteiten met betrekking tot rijksmonumenten zijn vergunningvrij.


Ook voor het bouwen in rijksbeschermde stads- en dorpsgezichten en voor . Deze brochure is tot stand.

Over het algemeen geldt dat u voor iedere wijziging aan uw beschermde monument een omgevingsvergunning nodig hebt. Voor sloopwerk, het verplaatsen of . Gaat het om een beschermd stads- of dorpsgezicht? Met vergunningsvrij bouwen heb je dan niet te maken.


Beschermd stadsgezicht wordt hierbij niet apart genoemd. Minister Schultz heeft een brief gestuurd aan de Eerste Kamer waarin zij aangeeft hoe . Met wijzigingen voorschriften vergunningvrij bouwen. Zeer beperkt in, aan op of bij een beschermd monument.

Nieuwe berekening oppervlakte vergunningvrij bouwen stuk eenvoudiger. In beschermde stads- en dorpsgezichten wordt vergunningvrij beperkt. Mantelzorg en beschermd stads- of dorpsgezicht.


Bouwen in rijksbeschermde stads- en dorpsgezichten. Bor vergunningvrij in een beschermd stads- of dorpsgezicht, op voorwaarde. Het beschermd stads- en dorpsgezicht omvat het centrumgebied. De tuinen van deze panden liggen in het beschermde stadsgezicht en grenzen . In een beschermd stadsgezicht mag dat alleen als het past binnen. Sinds november gelden er nieuwe regels voor vergunningvrij bouwen.


Het betekent concreet dat binnen het beschermd stadsgezicht vergunningsvrij bouwen niet kan aan de voorzijde of naar de openbaar toegankelijk gebied . Dan gelden er andere regels bij onderhoud of een verbouwing. Woont u in een monument of een pand in een beschermd stadsgezicht ? Eigenaren van een rijksmonument, een gemeentelijk monument of van een . Maakt uw woning deel uit van een beschermd stadsgezicht ? Monumenten en beschermde gezichten. Ook kan nog een omgevingsvergunning voor het bouwen nodig zijn: een. Dit betekent dat u ook een(lichte) bouwvergunning nodig heeft voor bijvoorbeeld een dakkapel .

Met de aanwijzing als beschermd stadsgezicht wil de Minister de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts