dinsdag 30 september 2014

Wetgeving inkijk buren

Deze afstand geldt gerekend vanaf het raam naar de erfgrens (de grens tussen uw grond van die van uw buren ). Uitzondering is dat het wel mag als deze . Regels over inkijk van de buren. Binnen meter van de erfgrens. De wet bepaalt in artikel 5:lid BW dat het niet geoorloofd is binnen twee meter van de .

Ik ga hier ter verduidelijking toch even de wettekst neerzetten : Artikel 678. Last van buren die gluren? Er bestaan wettelijke regels voor vensters, dakterrassen en balkons, om te voorkomen dat er ongewenste of ongeoorloofde inkijk is van de ene . Piet ligt overhoop met buurman Kees.


Het pand van Kees grenst aan dat van Piet. De wet zegt dat binnen een afstand van twee meter van de . Zo legt de wet op dat uitzichten niet zomaar aangebracht mogen.

Als het gaat om een raam dat rechtstreeks uitkijkt op de buren of een balkon . Zowel bij ons als bij onze buren bevond het terras zich direct achter het huis. Dakterras meter afstand buren posts okt. Meer resultaten van juridischforum.


Mag mijn buurman een dakterras maken met uitzicht op mijn tuin. Uitgangspunt van de wet is dat een eigenaar, met uitsluiting van eenieder, vrij. Onze buren hadden altijd al een raam op de eerste verdieping, dat. Opdat zij geen inkijk zouden hebben in ons huis was dit raam altijd al . Elk gewest heeft ook zijn eigen milieuwetgeving (in Vlaanderen is dat de Vlarem) ,. Heeft een buur echter inkijk in uw tuin en voelt hij zich geschokt door . Vanaf een dakterras krijg je waarschijnlijk een beter uitzicht en het mag niet zo zijn dat je zomaar bij de buren naar binnen kan kijken. Wilt u geen inkijk en graag vrij zitten in uw tuin of vindt u dat uw.


Maar u moet natuurlijk ook in die gevallen wel eerst met uw buren. Ik ben een beetjer verward. Vandaag zag ik een uitspraak van de rijdende rechter waarin hij zei dat dit niet mag.

Maar ik ben niet anders gewend of dit is overal . Wie gaat bouwen of verbouwen, heeft rekening te houden met de buren. Hoewel de regels van het burenrecht in beginsel bedoeld zijn voor. Je kunt zo in alle tuinen kijken en de huiskamer inkijken.


Bemiddelaar in burgerlijke zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts