dinsdag 12 maart 2019

Asbest in huurwoning

De asbestcalamiteit in Utrecht werpt veel vragen op. Hieronder in het kort de belangrijkste regels voor woningcorporaties over asbest in. Huurwoningen die met spoed worden ontruim omdat de huurder een asbestbesmetting heeft veroorzaakt. Is asbest altijd een gevaar?


Veel Nederlandse huurwoningen bevatten asbest.

Het is vaak erg onduidelijk of een woning asbest bevat en of deze verwijderd moet worden. Dit is al een tijd bekend. Gisteren kregen we een brief dat de asbest over een . In een huurwoning hoeft asbest alleen verwijdert te worden als het een gevaar vormt voor de huurder of de omgeving, zoals het geval is bij . Asbestpijp verpulverd tijdens renovatie.


Huurcooperatie eist verlaten woning ivm asbest posts dec. Meer resultaten van radar. Vanaf de jaren vijftig tot begin jaren tachtig werd asbest , zowel hechtgebonden als niet hechtgebonden, veel gebruikt bij de bouw van .

Per toeval stuitte ik op een asbestsignalering dat in de meterkast hangt, waarop staat beschreven dat er op bepaalde plekken asbest aanwezig . In sommige situaties is asbest ook gevaarlijk, maar meestal niet. Hier leest u wat wij doen als er asbest geconstateerd wordt. Uit de wet blijkt dat de verhuurder aansprakelijk kán zijn voor de aanwezigheid van asbest als sprake is van een gebrek. Dat kan bijvoorbeeld zo zijn als de . Vanwege asbestverontreiniging in de Utrechtse wijk Kanaleneiland moesten honderden bewoners worden geëvacueerd.


De dakwerker beweert dat asbestleien op het dakvan een huurwoning op termijn verplicht zullen moeten vervangen worden. Zij woont in een huurwoning (van de gemeente) en in de tuin staat een. Mag de gemeente de verantwoordelijkheid voor het asbest wel . Voor het huurrecht is de hoofdvraag of de aanwezigheid van asbest een. In meer dan de helft van de sociale huurwoningen zit . Niet in elk geval dat er in een huurwoning asbest wordt gevonden, is de verhuurder aansprakelijk voor schade die de huurder daardoor lijdt. Gebrek huurwoning door aanwezigheid asbest.


Indien het normaal gebruik van de woning door de aanwezigheid van astbest wordt gehinder . Sociale huurwoningen geteisterd door asbest. Woon je in een sociale huurwoning ?

Dan is de kans aanzienlijk groot dat er asbest in de woning . Wat is dat toch met dat asbest ? Nadat er asbest gevonden was in een aantal huurwoningen in Utrecht heeft iedereen het er weer over. Een verhuurder moet erg oplettend zijn als het gaat om asbest. Zo kan hij aansprakelijk worden gehouden voor iets wat hij niet wist, maar wel . Zo ook in de tuin van de betreffende huurwoning. Om het asbest te verwijderen is de tuin (op kosten van de gemeente) tot een halve meter .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts