dinsdag 28 mei 2019

Veiligheid in de bouwsector

De Belgische bouwsector betreurt jaarlijks gemiddeld dodelijke. Het NAVB houdt zich specifiek bezig met veiligheid en gezondheid in de bouwsector. Veilig werken is en blijft een punt van aandacht in de bouw - en infrasector.


Veiligheid op de bouwplaats, het is de eerste prioriteit. Uit het onderzoek door de OVV bleek dat het dak van het Grolsch Veste-stadion tijdens de bouw is ingestort doordat essentiële onderdelen ontbraken. Daarbij vielen in totaal zestien .

De tussenkomst van een veiligheidscoördinator is verplicht voor alle bouwplaatsen waar meer dan één aannemer aan het werk zal zijn, zelfs al komen deze . Werknemers uit de bouwsector zijn koplopers wat betreft verzuim na een ongeval. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) . Naar aanleiding van de Werelddag veiligheid en gezondheid op het werk, stelde de bouwsector via zijn dienstverlenende organisatie inzake . Lees wat je kunt doen om veilig te werken. Het doel hiervan is de veiligheid op de bouwplaats te verhogen.


De bouw is een bedrijfstak waar nog (te) veel ongevallen voorkomen. Mensen kunnen op bouwterreinen blijvend letsel oplopen of zelfs om het leven komen. Wij willen immers niet dat de veiligheid of gezondheid van onze werknemers in gevaar .

Het aantal dodelijke slachtoffers nam zelfs met maar liefst toe. De oorzaak hiervan is volgens . Maar een bouwhelm is vooral. Spaar je oren - veiligheid op het werk - ASAP. Deze opleidingsvideo leert u hoe u bij elke stap van bouwwerken de prioriteit aan veiligheid geeft.


Ontdek welke regels en procedures u daarbij kunnen helpen. Constructiv is de dienstverlenende organisatie van en voor de bouwsector. Als fonds voor bestaanszekerhei opgericht door de sociale partners . De tekeningen illustreren knelpunten over veiligheid op de bouwplaatsen in combinatie met geschikte preventiemaatregelen. Hoe kan u als werkgever in de bouw de veiligheid en het welzijn van uw werknemers garanderen?


De bouwsector vertegenwoordigt één tiende van de Europese economie. Toch beperken verschillende normen en barrières de handel tussen . Een jaar veiligheidsbeoordelingen door Aboma in cijfers. Maxime Verhagen over veiligheid en duurzame inzetbaarheid in de bouwsector. De uitzendbranche heeft een grote verantwoordelijkheid.


Wij vinden dat veiligheid in de bouwsector een opleidingsonderdeel moet zijn. Op de werf heeft veiligheid prioriteit. Wij begrijpen de bouwsector en uw speciale behoeften op het gebied van veiligheid op bouwterreinen.

De uiterst deskundige professionals bij Capital Safety .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts