maandag 15 oktober 2018

Stedenbouwkundige vergunning melding en vrijstelling

De folder legt uit welke algemene regels en principes van toepassing zijn op het vlak van de stedenbouwkundige vergunnings- en . Opgelet: melding geldt slechts onder een aantal voorwaarden. Bovendien kunnen provinciale en gemeentelijke stedenbouwkundige. Binnen deze categorie zijn er geen mogelijk- heden tot het melden van werken.


Vrijstelling van stedenbouwkundige vergunning en melding. Voor het bouwen, verbouwen of slopen hebt u in principe altijd een .

Voor veel bouw- en verbouwingswerken is een stedenbouwkundige vergunning vereist. Voor bepaalde werken die vroeger vergunningsplichtig waren, werd . Wijziging van de regelgeving inzake vrijstelling van stedenbouwkundige vergunning en melding van stedenbouwkundige handelingen bij besluit van de . De wetten rond ruimtelijke ordening zijn complex en veranderen voortdurend. Zo volg je zeker de juiste procedure en voorkom je stedenbouwkundige. Wanneer een vergunning aanvragen? Werken waarvoor geen vergunning of melding nodig is.


Wie wil bouwen of verbouwen moet in de meeste gevallen een stedenbouwkundige aanvraag indienen.

Stedenbouwkundige melding , vrijstelling , vergunning. Melding of vrijstelling van vergunning voor kleine bouwwerken. Dan hebt u niet altijd een stedenbouwkundige vergunning nodig. Meer vrijstellingen voor stedenbouwkundige vergunningen en meldingen.


Eind september trad het wijzigingsbesluit van de Vlaamse Regering in . Voor een aantal werken wordt de stedenbouwkundige vergunningsplicht. Voor sommige werken volstaat een melding of geldt een vrijstelling. Zowel de melding als de vrijstellingen zijn niet geldig als ze strijdig zijn met andere . Met deze besluiten wordt de regelgeving rond stedenbouwkundige vergunningen ingrijpend vereenvoudigd. Na overleg met de betrokken . Vergunningsplicht, vrijstelling en melding.


Niemand mag zonder voorafgaande stedenbouwkundige vergunning : 1° de hiernavolgende . Inlichtingen vragen aan de dienst ruimtelijke . Voor de meeste renovatiewerken moet u een stedenbouwkundige vergunning aanvragen. In principe zijn alle ingrepen die. Kleine werken op en rond een gebouw zijn vaak vrijgesteld van vergunning. Heeft u toch een vergunning of melding nodig, dan kunt u die in veel gevallen .

Voor werken waarvoor een vergunning voor stedenbouwkundige handelingen nodig is, is in . Zo kunnen problemen voor het verkrijgen van de nodige vergunningen zoveel mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts