donderdag 31 januari 2019

Asbest inleveren particulier

Het verwijderde asbest kun je inleveren bij de milieustraat in je gemeente, daar . Veelgestelde vragen over asbest verwijderen als particulier. Als particulier mag ik zelf m² asbest verwijderen en bij de gemeente inleveren. Daarom gelden er regels voor het verwijderen en inleveren van asbest. Als u het materiaal niet als particulier mag verwijderen dan bent u verplicht een .

Een particulier mag mgeschroefde asbestplaten in de buitenlucht zelf verwijderen. Het slopen of verwijderen van asbesthoudend materiaal moet altijd. Het mag dan uitsluitend gaan om het in . Als het breekt of afbrokkelt komen kankerverwekkende . Asbest is een giftig materiaal.


Mag ik als particulier zelf asbest verwijderen? Per kadastraal perceel mogen inwoners in totaal maximaal m² asbest inleveren bij de milieustraat.

Hiermee kunt u het verpakte asbest inleveren bij de milieustraat. Als u asbest uit een gebouw wilt verwijderen, moet u daar melding van doen bij de. Als u particulier asbest wilt demonteren en afvoeren moet u daarvoor het . Als bewoner moet u asbesthoudend afval apart inleveren bij de Afvalpunten.


U mag het niet in de vuilniszak of afvalcontainer gooien of bij het grofvuil zetten. Als asbest breekt, verbrandt of afbrokkelt, komen kankerverwekkende stoffen vrij. Daarom moet u zich houden aan strenge regels als u asbest wilt verwijderen. Als er nog asbest in uw woning zit, is het in veel gevallen beter om het te laten . Wanneer u als bedrijf of particulier asbest wilt gaan verwijderen, demonteren . Gaat u (als particulier ) asbest verwijderen en wilt u dit inleveren bij de milieustraat, dan heeft u, voordat u dit inlevert, een sloopformulier nodig (zie hieronder). De Subsidieregeling verwijderen asbestdaken richt zich op particulieren , ( agrarische) bedrijven,.


Het inleveren van asbest op het milieuterrein is gratis. Voor particulieren is er een uitzondering. De belangrijkste regel is dat een particulier maximaal m² asbest mag. Inwoners van Helmond kunnen asbest gratis bij de Milieustraat inleveren tot .

Wilt u asbest verwijderen? U heeft namelijk toestemming nodig om asbest te verwijderen. Alleen mét dit document kunnen particulieren bij de milieustraat het goed ingepakte asbest gratis afgeven. Neem ook uw milieupas mee. Als je zelf asbest golfplaten wilt verwijderen en naar de milieustraat wilt brengen, is dit de weg die je moet bewandelen.


Voor minder dan masbest is geen sloopmelding nodig. Dit mag u zelf verwijderen en naar het milieustation brengen. U kunt maximaal vierkante meter of vijfhonderd kilo inleveren per jaar per . Wat moet ik doen als ik asbest wil (laten) verwijderen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts