donderdag 10 januari 2019

Leerstijl denker valkuilen

Iedere leerstijl heeft zijn specifieke kwaliteiten en dus ook zijn valkuilen. De denker is een combinatie van reflectief observeren en abstract. Leerstijlen zijn verschillende manieren van leren. Een leerling met de leerstijl van de denker leert vooral door dingen te overdenken en . Hieronder volgen de beschrijvingen van de vier leerstijlen : 1. De valkuil van de denker is dat je bezig bent de wereld in jouw concept te passen en daardoor vaak .

Toch is school vooral gericht op de denker , de nadruk ligt op het leren hoe dingen . Dat zegt namelijk iets over je leerstijl. Ontdek of jij een dromer, denker , doener of beslisser bent en wat deze leerstijl over jou zegt. Als je weet wat jouw leerstijl is kun je die verder ontwikkelen, je leert. Valkuil : - komt moeilijk tot . Daarbij onderscheidt hij vier leerstijlen : doener, bezinner, denker en.


Je trapt namelijk snel in de valkuil om materiaal te maken dat vooral . Test je leerstijl met deze leerstijlentest volgens de theorie van Kolb. Soms ben je te afwachtend.

Wilt u weten wat uw valkuilen zijn die horen bij uw kernkwaliteiten? Iedereen heeft een persoonlijke leerstijl , dat wil zeggen: een manier van. Kolb onderscheidt vier leerstijlen : de doener, de bezinner, de denker en de beslisser.


Denker : reflectief observeren en abstract conceptualiseren. In mijn lessen wil ik vervolgens de valkuilen van deze leerstijl ondervangen. Er worden door Kolb vier leerfasen en leerstijlen in het leerproces. In de cirkel hieronder zie je ze. Je voorkomt al een behoorlijke valkuil , als je je eigen leerstijl niet als . De leerstijlen van Kolb zijn:.


De Denker is goed in logisch nadenken en probeert regels en verbanden te vinden. Daarna gaat de Denker pas aan het werk. Ik heb nu de leerstijl van de DROMER beschreven, mijn voorkeurleerstijl.


De Doener is van de leerstijlen van Kolb en komt het meest voor. Maar wat betekent deze leerstijl eigenlijk in de praktijk? Dominante leerstijl denker figuur Het. Zelftest leerstijlen van Kolb.


Met deze test kunt u uw eigen leerstijlprofiel in beeld brengen en uw voorkeursleerstijl bepalen. Op de grafiek ziet u nu hoeveel u van elke leerstijl gebruikt. Een denker legt de nadruk op de logische samenhang tussen zaken.

PRAGMATICUS (BESLISSER, CONVERGEERDER). Denker Verkennen van theorie Redeneren, denken in concepten, Minder . Kolb heeft zijn leerstijlen ontwikkeld op basis van het gedachtengoed van drie. Denkers zijn assimilators omdat zij uitblinken in het integreren van.


Door je eigen leerstijl (van tijd tot tijd) in kaart te brengen krijg je meer zicht op je valkuilen. DENKER Favoriete fase: Verkennen van theorie Kwaliteiten: . Daar waar de denker zich richt op de theorie, richt de beslisser zich op de vertaling .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts