maandag 21 augustus 2017

Elektricien meervoud

Het woord elektricien staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. Dit woord opzoeken in onze grootste woordenboeken? Enkelvou elektricien , elek.


Meervoud , elektriciens , elek. Veel vertaalde voorbeeldzinnen bevatten elektriciens – Nederlands-Engels woordenboek en zoekmachine.

Elektricien en opticien krijgen dus geen trema. Woorden die eindigen op een onbeklemtoonde –ie krijgen een meervoud met –iën. Woordsoort, zelfstandig naamwoord. Informatie betreffende elektricien in het gratis Engels woordenboek en encyclopedie.


Welke woorden hebben een meervoud op -en en welke op -s? Categorieën: Woorden in het Nederlands. In het Nederlands wordt elek- met k gespeld.


Géén trema bij de Franse uitgang -ien: elektricien , opticien.

Kosteloos, vruchteloos en krachteloos geen -n krijgen, hoewel het meervoud van de. Prof meervoud (mv) infinito (inf.) infinitief, hele werkwoord . Veel woorden op -e hebben een (dubbel) meervoud op -n en -s. Vertaal enkelvou geen meervoud of verkleinwoorden. Hieronder vind je een betekenis van het woord elektriciens Je kunt ook zelf een definitie van elektriciens.


Trofee - Woordenboek enkelvoud meervoud naamwoor trofee, trofeen. Uitleg Bij zelfstandige naamwoorden die in het meervoud een s krijgen, schrijf je s aan het woord vast. Het eerste deel heeft alleen een meervoud op -s: horloges. Al uw elektra in huis wordt verspreid via een draad. Dit is niet zomaar een draad en het zijn eigenlijk draden.


Vandaag was de elektricien er ook en hij vroeg mijn mening over allerlei zaken waarvan ik niet wist dat ik er een mening over moest hebben . Het meervoud van een letterwoord of een initiaalwoord. Beroepen die eindigen op –man, krijgen in het meervoud. Voorbeeld: knieën, industrieën . Als je geen uitspreekproblemen hebt, schrijf je.


Als de klemtoon op de lettergreep.

Uitzondering: woorden als museum en elektricien kun je wel verkeerd uitspreken. Ontbrekend: elektricien Van Gerwen Installaties - Innovatieve electrotechniek, dat zit in onze. Account: de mogelijkheid om gebruik te. Is dat een meervoud heeft op en, maar geen meervoud op es.


Een woord dat eindigt op een onbeklemtoonde -ie krijgt in het meervoud -iën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts