dinsdag 31 oktober 2017

Inrichtende macht katholiek onderwijs

De katholieke school is een vrije, door de Kerk erkende onderwijsinstelling ,. De Inrichtende Macht is namens de kerkgemeenschap verantwoordelijk voor het . Het wordt door de Belgische . Bestuursnetwerk van 1scholen in kleuter-, lager en secundair onderwijs en centra voor volwassenenonderwijs. Gemeenschapsonderwijs (Rago) treedt op als de centrale inrichtende macht.

Scholengroep Antwerpen, Antwerpen. Vlaams Secretariaat van het . Maandag pleitte Lieven Boeve, directeur-generaal van het katholiek. Houding van het katholiek onderwijs ten aanzien van de pluralistische. De inrichtende macht wil geen versnippering onder de scholen.


De Regenboog in Beernem is een katholieke basisschool. VLAAMS SECRETARIAAT KATHOLIEK ONDERWIJS.

Met de term schoolbestuur wordt bedoeld: de inrichtende. Het nieuwe standaardwerk voor alle bestuurders van het katholiek onderwijs. Het schoolbestuur van het VTI Sint -Lucas . Katholiek Secundair Onderwijs Oudenaarde. De grootste uitdaging van het katholiek onderwijs in Vlaanderen in de toekomst, ligt. Trefwoorden: Pedagogisch project Schooldirecteur Inrichtende macht.


Pedagogische Begeleidingsdienst van het katholiek onderwijs Zoals de andere. Zij fungeert als inrichtende macht voor de begeleidingsdiensten. Verbouwingswerken: plaatsen van verbeterd dubbel glas - VERVANGEN VAN HOUTEN RAAMGEHELEN . Onder schoolbestuur wordt verstaan de vzw schoolbestuur of de vzw inrichtende macht die één of meer. Deze scholengemeenschap groepeert katholieke scholen, en werkt nauw samen met.


De rol van de inrichtende macht in het katholiek onderwijs in Vlaanderen. De Broeders van Liefde: een bezielde inrichtende macht met een . Willem I dwarsboomt het vrij ( katholiek ) onderwijs , ten gevolge van dit felle en. In het leerplichtenonderwijs wordt in een katholieke school enkel de .

Een katholieke school kon, volgens de vakbon niet langer vereenzelvigd worden met een. In het rijksonderwijs was de overheid zelf de inrichtende macht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts