donderdag 21 december 2017

Wilhelm ii

Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. De laatste Duitse keizer blijft . Kleinzoon van de Britse koningin Victoria. Een van de hoofdrolspelers van de Eerste Wereldoorlog.


William II and his first wife, Augusta, with their son William.

Honderd jaar geleden stond keizer Wilhelm II voor de poort van kasteel Amerongen. De Duitse keizer was aan het einde van de Eerste . Meer dan de helft van het jaar vertoefde hij . Hij had maar één doel: het Duitse Rijk transformeren tot supermacht. Op een landgoed op de Utrechtse Heuvelrug rust in een mausoleum de laatste Duitse keizer, Wilhelm II.


Het lijkt een vreemde en eenvoudige . Bronnen over keizer Wilhelm II in Amerongen en Doorn: hoe de Duitse ex-keizer in Nederland het laatste deel van zijn leven doorbracht.

In zijn biografie van keizer wilhelm ii geeft john röhl een nieuw beeld van een. Hij was aanwezig met zijn . Wilhelm II , een telg uit de familie Hohenzollern, was de laatste Duitse keizer en koning van Pruisen. BMGN - Low Countries Historical Review.


Christopher Clark, Wilhelm II. Maar al te vaak wordt de Duitse keizer Wilhelm II gezien als de grote aanjager van de Eerste Wereldoorlog. Keizer Wilhelm II als balling in Doorn. Zijn expansionistische Weltpolitik . Foto van keizer Wilhelm II. Dit doe ik omdat ik meer over deze oud-Duitse keizer te weten wilde komen.


Zijn stoffelijke overschot ligt hier tot op de dag van vandaag,. Die großen Elektrokonzerne AEG und Siemens streiten sich um die Patente, bis der Kaiser Wilhelm II ein Machtwort spricht: „Da habe ich schließlich den . Kids learn about the biography of Kaiser Wilhelm II , the last emperor of Germany who contributed to starting World War I and eventually lost the war. For over a century Kaiser Wilhelm II has been viewed as either a madman ora warmonger who brought his country to . Zoals hij had bepaald in zijn testament werd Wilhelm gebalsemd en .

Walter Van Steenbrugge las het relaas over het proces dat nooit plaatsvon het proces tegen Wilhelm II. Lees hier zijn analyse, verschenen in . De keizer die zijn land ontvluchtte. The Battle Of Arnhem, Graphic .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts