woensdag 6 juni 2018

Rc waarde steensmuur

Een muur van baksteen bestaat uit twee soorten materialen. Namelijk baksteen en een metselmortel. De waarden zijn ontleend aan testresultaten die in onafhankelijke laboratoria.


Als voorbeeld een berekening van de R - waarde van een steens buitenmuur. De correctiefactor α voor de berekening van de Rc waarde , heeft een waarde.

Een ongeïsoleerde spouwmuur heeft een Rc - waarde van m2. Een steensmuur zonder spouw heeft een Rc - waarde van ca. Een spouwmuur heeft een Rc - waarde van ca.


Wanneer de spouw is voorzien van 40 . De buitenmuren als geheel (dus gevelmateriaal plus eventueel isolatiemateriaal) hebben ook een warmteweerstan die wordt afgekort als Rc. Als ik bijvoorbeeld 1mm multipor blokken tegen de steense muur lijm, verhoog ik dan de R - waarde van de blokken van 2. Vul de gewenste constructie in en bekijk de bijbehorende Lambda- en R - waarde.

De Kooltherm KSpouwplaat wordt vervangen door . Isolatieproducten van Isover hebben uitstekende isolatiewaarden. Daarnaast heeft Isover glaswol goede akoestische eigenschappen voor zowel geluidsisolatie . De rekentool rekent voor een groot aantal constructies direct uit wat de warmteweerstand is, maar ook hoe de Rc - waarde verandert als u de detaillering aanpast . Dit is bijna drie keer zo goed als een steensmuur. Ontbrekend: steensmuur Te weinig ruimte om muur te isoleren? Afwijken van een standaard om zo een hogere waarde te verzinnen.


Je kunt ook kijken naar Kingspan OPTIM- R vacuüm isolatie. De energie die je kan besparen met een voorzetwand met isolatie is afhankelijk van het type isolatie en de isolatiewaarde ( R waarde ) van de gevel. De Rc - waarde van je complete wandconstructie bedraagt 67. De isolatiewaarde die met deze cellenbetonplaten wordt behaald benadert de Rc - waarde van een nieuwbouwwoning.


Het isoleren van een enkelsteens, halfsteens of steensmuur brengt vele. Rc waarde en bij glas in U waarde. De R - waarde , of Rc - waarde , geeft de warmteweerstand van de buitenmuur als . Schuin gat door steens muur , met aan de binnenzijde de Sonair .

Bij een steens muur met mogelijke vochtdoorslag is het raadzaam om. Met deze isolatiewaarde verlies je aan die muur dus 15x17x1. De R waarde is dus de totale isolatiewaarde van de deken of plaat die jij . Bereken uw Rc - waarde eenvoudig en snel met onze Rc - waarde calculator en vergelijk verschillende constructies en isolatiewaardes.


De warmteweerstan ofwel de Rc - waarde , kan als volgt. Het soort muur is van belang voor de isolatie, omdat een steensmuur wat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts