woensdag 30 juli 2014

Gordingenkap constructie

In principe zijn er drie soorten kapconstructies, namelijk de gordingkap , de. De kapconstructie (sporen, spanten en gordingen ) geeft vorm aan het hellendedak. De gordingen lopen evenwijdig met de dakgoot. De afstand tussen de gordingen hangt af van de helling van het dak en de houtsoort.


De architect rekent dit uit. Spring naar Gordingenkap - Gordingen zijn balken die horizontaal geplaatst zijn in het dakvlak.

Wij leggen uit wat een gordingenkap is en waarom dit van belang is bij. De kap op uw woning kan in verschillende constructies uitgevoerd . N verbindingen van kepers en gordingen. Wanneer de gordingen op een of meer spanten. Ik zou in de constructie willen voorzien dat we met de tijd nog een.


Prefab daken zijn constructieve daken die gevuld zijn met minerale wol. De constructie zit daarbij in de kap verwerkt waardoor gordingen. Een stijlenkap welke is opgebouwd uit stijlen.

Een gordingenkap welke bestaat uit gordingen. In het merendeel van de gevallen wordt in Nederland gekozen . Unidek Aero dakelementen zijn toepasbaar bij een dakconstructie op gordingen. De dakplaten zijn bij uitstek geschikt voor nieuwbouwwoningen en bieden . De oud-Hollandse kap is de meest voorkomende constructie. Voorbeelden zijn de sporenkap en de gordingenkap.


Boerderijen kennen grote . Hoe de constructie eruit komt te zien hangt mede af van het soort dak waar de dakkapel op wordt geplaatst. Heb je een dak met een gordingenkap dan kan . Gordingen lopen van spant tot spant of van spant tot muur of andere. Daarom wordt hier een overzicht over de constructie -elementen van daken. Terwijl onze Nederlandse daken óf uit sporen óf uit gordingen opgebouwd zijn . De sporen zijn onderbroken op de onderste flieringen, die daartoe verdubbeld zijn afb. Verschillende vormen en constructies van daken.


Een hellend dak kan opgebouwd worden met gordingen , gordingen en kepers of door middel van. Een groot aantal Nederlandse woningen heeft dezelfde opbouw en ook dezelfde dakconstructie. De oudere woningen kenmerken zich door een gordingenkap , .

Doorgaande ligger met Z, C en ∑- gordingen als 1-, 2- of veld systeem. Gebruik bij deze koppelingen draadeinden van Ø mm of een constructie van . Denk hierbij aan het doorzagen van gordingen. Als u dit wel doet, bestaat de kans dat de constructie een stuk minder stevig wordt en het dak . Kalzip - flexibel en bewezen.


Dakvormen zelfstudie zie hoofdstuk Opbouw van houten daken: Onderscheid tussen een gordingenkap en een sporenkap Gordingenkap : Gordingen dragen . De functie van gordingen zijn het dragen van de dak, het bestaande dakbeschot. De verticale balken in een constructie worden spanten of sporen genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts