vrijdag 25 juli 2014

Kroon tandarts

Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. U zult dan ook enkele keren bij uw tandarts moeten terugkomen. De buitenkant van de kroon bestaat uit een heel harde stof: glazuur.


De rest van een kies of een tand bestaat uit tandbeen. Tandbeen is minder hard dan .

Een kroon kan van verschillende materialen worden gemaakt. De kosten worden onder andere bepaald door het materiaal waarvan de kroon gemaakt is en . Is de tand niet meer te redden met een vulling, bijvoorbeeld wanneer er te weinig meer van de tand over is, dan plaatsen we vaak een kroon. Zeker wanneer er een wortelkanaalbehandeling is gedaan, verzwakt een tand of kies heel erg.


De kosten van een kroon (maar ook kroon - en brugwerk) kunnen flink variëren. Daarom is het dan vaak verstandig om er een kroon overheen te . De kroon zit met een speciaal cement aan de tand of .

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. U bent op zoek naar informatie over kronen en bruggen. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug. Dit is een duurzame én elegant oplossing voor het behoud van een mooi uitziend en . Heeft u een afgebroken tand of wilt u advies over uw gebit?


Raadpleeg het Centrum voor Tandheelkunde Geluwe voor alle kroon - en brugwerk voor uw gebit. Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie! Ook kan een RVS- kroon geplaatst worden bij een kaasmolaar. Als er bij u een tand is verwijderd zit er een holte op die plek. Hier leggen we uit op welke drie manieren een kroon geplaatst kan worden!


Wanneer u een beschadigde, verkleurde of gebroken tand of kies heeft, kan een kroon een mooie oplossing voor u zijn. Facings of kronen , welke oplossing is voor jou de beste en waarop wordt deze keuze gebaseerd? Tandarts Luc Vanderborght gebruikt enkel de nieuwste generatie porselein kronen en brugwerken, die met veel detail gemaakt zijn om er heel natuurlijk uit te . Met deze technologie kan men.

Of de tand of kies is zo sterk gevuld dat deze extra versteviging nodig heeft om tandafbraak te. Een porseleinen kroon is dé oplossing bij een afgebroken tand of kies. Met cerec is dit bij Tandartspraktijk Plantage Middenlaan in behandeling mogelijk. Als er teveel verloren is gegaan van de tand of kies, kunnen we deze vaak nog opbouwen met een kroon of inlay.


Deze voorzieningen worden buiten de mond . Hiermee wordt de eigen tand of kies onder de kroon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts