maandag 26 januari 2015

Waar zit asbest in huis

Video: waar zit asbest in en hoe herken je het? Kijken naar of zelfs aanraken van asbest is niet gevaarlijk. Als het materiaal in goede staat is, zitten de asbestvezels doorgaans heel stevig vast.


Waar zit asbest allemaal in? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om asbest tijdig te herkennen. Daarnaast geven we je een.

In oudere huizen zit in isolatie- en afdekmateriaal nog wel eens asbest verwerkt. Hoe gaat u ermee om en wanneer moet u het laten verwijderen? Veel kopers vragen zich af wat ze moeten doen met een woning waar asbest in zit. Benieuwd hoe u asbest kunt herkennen? Zoekt u een specialist voor het verwijderen of herkennen van asbest ? Dit houdt in dat u, als huiseigenaar met een asbestdak , asbestsanering moet laten uitvoeren.


Voorbeelden van materialen waarin asbest kan zitten , zie je hieronder. Wat kan ik doen als ik het in huis tegenkom? Meestal heeft het een witte tot lichtgrijze kleur.

Hechtgebonden asbest (vast asbest ): hier zitten de vezels stevig vast in het dragermateriaal (bv. asbestcementen golfplaten, leien of buizen). Tot duidelijk werd dat asbest kankerverwekkend kan zijn. Zolang het materiaal blijft zitten waar het zit kan er niet veel gebeuren, maar asbest maakt een huis. Om er achter te komen of er asbest in je dak zit en wat je moet doen als er asbest op je dak ligt,. En wat u moet doen als het . Deze kunnen zo fijn zijn dat zij niet met het blote oog waar te nemen zijn.


Dan is er kans dat er asbesthoudend materiaal in uw woning zit. Veel voorkomende plekken waar asbesthoudende materialen buiten zijn gebruikt . In hechtgebonden toepassingen zitten de asbestvezels vast in het materiaal. Veelgestelde vragen en antwoorden over asbest voor burgers. Bij hechtgebonden asbest zitten de vezels stevig.


Uiteraard zit lang niet in elke 'verdachte' woning daadwerkelijk asbest. Een huurder die zelf in zijn woning wil klussen, weet dan waar er asbest verwerkt is en . Het filmpje van het Klokhuis legt in eenvoudige taal uit wat het probleem is en welke soorten asbest er zijn. Asbest bestaat uit zeer kleine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts