vrijdag 16 januari 2015

Vervangen dakbedekking vergunningvrij

Moet ik voor het vervangen van mijn dakpannen een omgevingsvergunning voor de. Als u dakpannen in een andere kleurstelling of dakbedekking met een . Het vervangen van dakpannen voor een andere dakbedekking is vergunningsvrij. Dit is van toepassing op alle typen gebouw zoals woningen, loodsen, horeca . Dakbedekking vervangen , vergunningsvrij bouwen.

Vervangen van dakpannen en aanbrengen nieuwe stuclaag vergunningsvrij. Voor veel vastgoedbeheerders heeft de Afdeling . Indien sprake is van regulier onderhoud dan is het vervangen van dakbedekking per definitie vergunningvrij. In artikel onderdeel van bijlage II bij het Besluit omgevingsrecht (Bor) is bepaald dat er geen omgevingsvergunning voor de activiteit . Je besluit de rode dakpannen op je schuur te vervangen door glimmend.


De Raad van State is duidelijk: beide activiteiten zijn vergunningvrij. Wabo-activiteit binnen het- zelfde project.

Vervanging van delen van dakbedekking (pannen, leien, bitumen, riet), voor . Vraag: Omgevingsvergunning wijzigen dakbedekking. Voor een boerderij willen we het rieten dak vervangen door een pannendak. Dat is vergunningsplichtig omdat het invloed heeft op de omgeving.


Is het vervangen van dakpannen (in een andere kleur en verglaasd) . Stabiliteitswerken aan voorgevels zijn altijd vergunningsplichtig. Vermindering regeldruk omgevingsvergunning voor beschermde. Vergunning voor vervangen dakpannen?


Maar ook voor bijvoorbeeld het schilderen van de gevel in een andere kleur of het vervangen van historisch glas in een raam hebt u een vergunning nodig. De dakbedekking mag zonder vergunning veranderd worden. Op bestaande woningen mogen dakpannen zo vervangen worden. De pannen worden vervangen door nieuwe in een andere kleur. Eén omgevingsvergunning voor het gehele project volstaat.


Voor het vervangen van de dakbedekking kunt u rekening houden met de. Voor enkel het vervangen van uw dakbedekking heeft u geen vergunning nodig, . Met wijzigingen voorschriften vergunningvrij bouwen.

Vervangen gehele dakbedekking (ook als deze ongewijzigd blijft qua vorm en kleur). Ook voor reparatie of vervanging van het dak! Vermoedt u dat het dakleer op uw dakkapel aan vervanging toe is?


Of onderhoud waarbij maar een deel van het materiaal wordt vervangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts