vrijdag 26 juli 2019

Soorten riet voor tuin

Riet bestaat uit planten die tot de grassenfamilie behoren. Rietplanten zijn het grootste grassoort dat van nature in onze omgeving voorkomt. Siergrassen zijn onmisbaar in uw tuin. De verschillende soorten siergrassen voor in de tuin soorten , siergrassen, siergras, soort ,. Miscanthus of prachtriet : Sterk groeiende hoge siergrassen.


Er zijn ook wintergroene soorten.

Bekijk nu de top mooiste. Zoals de naam al zegt is. Bijvoorbeeld: laagblijvende soorten voorin een bloemenborder of langs een pad en hoge. Grassen dragen lang bij aan het beeld van een tuin.


Welke soorten zijn er, waar groeien ze het best, welk onderhoud. Chinees Riet ) is een van de sierlijkste grotere grassen voor de tuin. Voor elke tuin is wel een geschikte soort te vinden.


Prachtriet is goed te combineren met andere planten maar . Mooie, hoge en lage siergrassen, die goed geschikt zijn voor kleine en grote tuinen.

Veel lagere soorten , zoals de wintergroene Carex zijn erg mooi als bodembedekkers. Grassen, siergrassen, rietsoorten en bamboes zijn allemaal lid van één grote familie: . Als u de juiste soorten wilt kiezen voor uw eigen tuin kijk dan eerst eens naar de. Bovendien voegen grassen veel toe aan een tuin : de bloeiwijze valt van veel soorten in de nazomer en kan tot begin winter voortduren. Mooie compacte groeiwijze, geschikt voor de kleinere tuin.


Enkele siergrassen bij elkaar in groepen of bepaalde soorten als solitair toegepast. Deze soorten zouden niet opvallen als ze alleen in de tuin zouden staan, . Deze eigenschap maakt dit soort dan ook geschikter voor de kleinere tuin ! Tuinontwerper Piet Oudolf begon als een van de eersten met natuurlijke borders met veel siergrassen. Dat gevaar bestaat niet bij de gekweekte soorten van Molinia, zoals dit diamantgras. Knap als solitair of haag.


Grote siergrassen met veel fijne wortels, perfect om meteen in de tuin te planten. Ook bamboe, dat al eeuwenlang in de Japanse tuincultuur wordt toegepast, valt in . Steeds ontdekte ik nieuwe soorten en toepassingsmogelijkheden met siergrassen. Kies voor soorten die het best in uw tuin passen en houd daarbij rekening met de.


Aan het eind van de winter ben je wel uitgekeken op de dorre stengels en kun je je siergrassen afknippen. Niet alle soorten hoeven gesnoeid . Een heel makkelijke grassoort in elke tuin dat op elke grond groeit.

Dit scheelt een hoop tuingemak. Wilt u uw tuin een natuurlijk tintje geven dan zijn siergrassen hier erg geschikt voor. Kiest u voor één soort dan komen de siergrassen bijvoorbeeld in een border.


Voor de tuin is er een selectie van de mooiste soorten beschikbaar, met. Dit is een echte schoonhei waar uw tuin een enorme boost van krijgt. Het is een hoge soort riet die zijn bloeiperiode heeft van ongeveer augustus tot .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts