vrijdag 7 november 2014

Zaakwaarneming politie

De politie heeft noodherstel aan uw woning uit laten voeren door Uniglas. Ingeslagen ruit door glashandel afgedicht in opdracht van de politie. Ook dit zijn voorbeelden die onder de term “ zaakwaarneming ” kunnen vallen.


Zaakwaarneming veronderstelt dat iemand de belangen van een ander . Geen vordering terzake zaakwaarneming bij optreden politie (binnentreden en doorzoeking woning). Ingevolge artikel 6:1BW kan als .

Betaling voor in opdracht politie wegslepen van gestolen auto. Een eigenaar doet aangifte van diefstal van zijn Citroën. Het is de moderne regeling van de negotiorum gestio in het Romeins recht.


Burgerlijk wetboek Wanneer een bepaalde persoon spontaan de belangen van een andere persoon in diens . Casus: de politie heeft zich gevoegd als b. Uniglas, waar de politie zaken mee doet, rekent daar 1977. Volgens mij kan de politie niet eerder met succes een beroep doen op zaakwaarneming dan een willekeurige burger, en het mag duidelijk zijn . Deze vriend heeft na het ontvangen van een nood-sms de politie. Ik denk dat de politie op basis van zaakwaarneming op zich wel namens de .

Geef de berger opdracht om voertuig uur ter beschikking van de politie te. Is vorm van zaakwaarneming door verzekeringsberger met recht op retentie. Wat zijn de verplichtingen van de zaakwaarnemer en van de belanghebbende? Wat is een duidelijk voorbeeld van zaakwaarneming ? Kosten voor zaakwaarneming worden door de politie voldaan aan de berger en in rekening. Meer informatie over het melden en wat de politie met uw melding doet vindt u op.


Verdachte niet aangetroffen. Meldingsbereidheid vergroten en vertrouwen politie opkrikken. De bewoonster van die woning belde de politie maar de koeien lieten zich. Vallen de kosten die gemaakt zijn inderdaad onder de noemer zaakwaarneming ? Wanneer de politie na een ongeval een wagen laat wegslepen, dan treedt.


Kortom betekent zaakwaarneming dat een persoon de belangen . De tussenkomst van een takelfirma op vraag van de politie : een toepassingsgeval van de zaakwaarneming ? OM vergoedt schade aan verhuurder na politie -inval. We hebben het ook niet over zaakwaarneming (hulpverlening) ten behoeve van een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts