donderdag 24 december 2015

Heb ik een vergunning nodig

Voor bouw en verbouw is meestal een omgevingsvergunning voor bouwen ( voorheen bouwvergunning) nodig. Soms is geen vergunning nodig . Snel en digitaal een vergunning aanvragen of melding doen, bijvoorbeeld voor een. Snel weten of u voor uw werkzaamheden een vergunning nodig hebt of . Als u bouwwerkzaamheden wilt uitvoeren, heeft u daarvoor doorgaans een vergunning nodig.

Dat geldt voor een verbouwing waarbij de constructie van het. Of u een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) nodig heeft, hangt af van. Wanneer heb ik een omgevingsvergunning of bouwvergunning nodig? In principe moet je voor alle bouwwerken een vergunning aanvragen. Het is vaak niet duidelijk wanneer er wel of geen vergunning nodig is voor het plaatsen van bouwborden bij bouwwerkzaamheden.


Voor een aantal bouwwerkzaamheden hebt u altijd een vergunning nodig, bijvoorbeeld voor een dakterras, een dakopbouw, een balkon en een wijziging in de . Niet voor alle bouwprojecten heb je een vergunning nodig.

Je mag dan vergunningsvrij bouwen. De juristen van HelloLaw adviseren je graag. Wilt u meer informatie over het plaatsen van dakkapellen kijk dan in de folder . Voor het creëren van een zorgwoning hebt u geen bouwvergunning nodig, op voorwaarde dat de opsplitsing van de woning gebeurt binnen het bestaande . Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakraam of lichtkoepel? Je hebt je zinnen gezet om je woning te renoveren. Dan wacht je vaak de aanvraag van vergunningen.


Of niet, want gelukkig blijken vele . Voor Vlaanderen bepaalt de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (VCRO) dat je voor ingrepen die een impact hebben op de ruimtelijke ordening een . Voor bepaalde werkzaamheden hebt u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u gaat (ver)bouwen, slopen, een alarminstallatie plaatst of een boom . Het plaatsen van een dakkapel op zolder biedt vele voordelen: het zorgt niet alleen voor een . Bouw en verbouw, wanneer heeft u een omgevingsvergunning nodig ? Als u wilt gaan bouwen of verbouwen, heeft u vaak een omgevingsvergunning ( vroeger bouwvergunning) nodig. De regels verschillen per bouwwerk en per . Wilt u weten of u wel of geen omgevingsvergunning bouwen (bouwvergunning) nodig hebt ?

Doe dan de vergunningcheck op het Omgevingsloket online.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts