donderdag 31 december 2015

Knipvoeg mortel

Voor het maken van een snij- of knipvoeg zal het bereiden van de specie. Door deze verschillende eigenschappen geeft restauratie met cementgebonden mortels , van met schelpkalk gebouwde gebouwen, grote problemen. Door schelpkalkcement snijvoegmortel toe te passen ontstaat een homo- gene verbinding tussen mortel , steen en metselwerk met ruim . De knipvoeg is een verdikte voeg die een stukje uitsteekt ten opzichte van de steen.


Een schitterende en dankbare klus!

Dit woonhuis in Neunen hebben we voorzien van een authentieke knipvoeg met grijze mortel. Het herstellen van knipvoegen is specialistisch werk waarbij een ander soort. Schade aan een gevel ontstaat wanneer de nieuwe mortel harder is dan de . Ik heb een tuinmuurtje en daar wou ik graag een knipvoeg inzetten. Wij zijn gespecialiseerd in ambachtelijk voegwerk, waaronder de knipvoeg.


Deze opvallende voeg wordt met een speciale mortel aangebracht, die we . We kunnen de snijvoeg of knipvoeg uiteraard ook bij nieuwbouw toepassen. We gebruiken bijvoorbeeld speciale mortel voor snijvoegen en knipvoegen , die .

Een knipvoeg of snijvoeg maken. Hoe wordt dit nu precies gedaan? Bindmiddelbasis: natuurlijk hydraulische NHL 2-kalk. Mortelgroep: DIN EN 998- M na d. En ook deze voeg, net als de knipvoeg , wordt vooral aangetroffen in monumentale . Niet voor iedereen is direct duidelijk wat een knipvoeg is.


Door de mortel op een specifieke wijze af te snijden ontstaat er een driehoekig dakje. De samenstelling van de voegmortel bij een knipvoeg is vetter zodat de. Door de kalk bindmiddelen die bij het samenstellen van deze mortel worden gebruikt . K: hij Kan het oude voegwerK van oude boerderijen oP waarde schatten, reinigen en herstellen. Vergelijkbaar met de knipvoeg , maar dan gelegen in het gevelvlak. Door de streep in het voegwerk lijkt het metselwerk regelmatiger.


De snijvoeg is hetzelfde als de knipvoeg alleen is de voeg gelijk aan het. Deze voeg wordt met een speciale mortel gezet, zit buiten het zichtvlak van de steen . Hiernaast is er ook de knipvoeg. De mortel buiten de streep . Hierna wordt de knipvoeg afgesneden zodat het voegwerk een sierlijke .

De knipvoeg word op bijna dezelfde manier aangebracht als de snijvoeg met als verschil dat de voeger de mortel m knipvoeg -monument-voegen-voegsoorten . Als ik mij niet vergis bedoel je knipvoegen en dat zwart deden ze met. Tegenwoordig wordt voor het metselen en voegen vooral mortel gebruikt. Bent u op zoek naar een Knipvoeg ? Er kan dus niet zomaar voor elke gevel een standaard mortel gebruikt worden. De voeg wordt met een speciale mortel gezet en zit buiten het het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts