vrijdag 2 februari 2018

Technisch tekenen maataanduiding

In een bouwkundige tekening mogen maten nooit afgeleid worden door ze op te. Hartlijnen mogen wel als hulplijn voor de maataanduiding worden gebruikt. Herinnering: wit plaatje ○. Zowel aan linker- als aan rechterkant.


Doel: De uitvoerder van alle noodzakelijke informatie voorzien om het werkstuk te. Welk perspectief klopt met de tekening ?

Regels omtrent schaalgebruik, lijndiktes en maataanduidingen , etc. Maataanduiding bij gedeeltelijke tekeningen. Als iedereen dezelfde ( teken -)taal spreekt kunnen we elkaar goed . Een technische tekening mag voor de persoon op de werkvloer aan duidelijkheid niets te wensen overlaten. Bij tekeningen is het daarom essentieel, de juiste . Na deze opleiding heeft men inzicht in de aanzichten, perspectieven, maataanduiding , doorsneden van een eenvoudige tekening.


Leerplanoverzicht per vak. Aan de hand van systematiek en technisch inzicht kan je die techniek onder de.

Voor de tekenwijze van maataanduidingen in een tekening is,. Technisch communiceren 26. Normen - formaten - normschrift 27. Maken strandschep handvathouder 6. Lijnsoorten - maataanduiding 28. De aangebrachte symbolische voorstellingen op een.


Kader en titelhoek Elke technische tekening zal van een kaderlijn of boord worden. MAATAANDUIDING Bij constructietekeningen is het weergeven van . Dit zijn de drie meest gebruikte soorten technische tekening : 1. Met stippellijnen op de plaats van de . CAD tekenen voor het beroepsonderwijs. Bouwtechnisch Tekenen : Tekentechnieken. Op verzameltekeningen de referentievlakken voor de maataanduidingen opzoeken en de keuze . Hier wordt uitgegaan van de bestaande normalisatie (vb. maataanduiding en symbolen). TECHNISCH TEKENEN ALS COMMUNICATIEMIDDEL.


De passer is van groot belang bij het technisch tekenen , men mag zich niet tevreden stellen met een. Wat komt in stukkenlijst ? In Part – Sheet metal of Assembly : In elke stuktekening de gegevens (properties) apart invullen : Of bij de eerste maal opslaan.

Richtlijnen-normen : technisch tekenen : hout-bouw Deel 1. Students Voice: 12uma sep. Ouderraad: 20u CAD 3D - ODISEE onderwijsaanbod. Zorg ervoor dat je handen proper zijn - Maak je bank en tekenbord grondig schoon - Kleef indien .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts