maandag 11 mei 2015

Schuifpui smeren

Onderhoud werkzaamheden uitvoeren aan uw schuifpui ? Denk aan het smeren van de wielen en het schoonmaken van de rubbers. Lees hier hoe je een zwaar lopende schuifpui weer soepel laat lopen. Het is wel raadzaam om het slot van uw schuifpui af en toe te smeren.


Schuifpui schoonmaken, onderhoud en onderdelen. Voordat je gaat smeren is het verstandig om ook alle onderdelen schoon te maken.

Zorg dat de bewegende delen van de schuifpui worden gesmeerd tijdens het onderhoud. De rails smeer je door (silicone)olie op een . Afhankelijk van uw gebruik van de schuifpui moet u de bewegende delen eenmalig of meerdere keren per jaar smeren. Een schuivende terrasdeur wordt meestal een schuifpui genoemd. Vergeet niet het slotmechaniek van een schuifpui af en toe te smeren.


Onze kunststof schuifpui ging heel stroef open en uiteindelijk ging die niet meer dicht. Ik heb toen een kozijnen firma opgebeld die langs kwam, . Stroef lopen schuifpui jun.

De deur van het schuifpui rolt steeds zwaarder. Volgens mij zit er een prop vuil onder. Om nu die schuifdeur eruit te halen,dat is nogal een . Alles over de schuifpui geleider en het. Eerder heb ik al geprobeerd te smeren met WD-4 kruipolie en. Wat kan ik doen om de schuifpui blijvend lekker te laten lopen?


Hoi, Ik heb een alumiinium schuifpui met een schuifprobleem. Smeren kun je volgens mij met zuurvrije vaseline. De schuifpui wordt weer lekker opengezet, maar dan merkt u het… Na de pui een tijd niet. Smeer de rails NIET in met olie of siliconenspray!


We kunnen deze geleiders vervangen en de schuifpui afstellen en smeren. Een andere oorzaak kan zijn dat de rail versleten, beschadig . Zeker bij een schuifpui naar buiten kan het na de winterperiode goed zijn om het railsysteem te smeren , zodat de rails goed blijven lopen en de schuifpui soepel . Belisol geeft nuttige tips om uw houten schuifpui tiptop in orde te houden. Smeer of borstel het hout in met een daartoe bestemde olie, vernis of lak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts