donderdag 28 mei 2015

Spant opvangen

Bij het plaatsen van een dakkapel wil ik een spant opvangen waardoor de ruimte een stuk handiger kan worden gebruikt. Spant verwijderen en dwarsliggers plaatsen in dakkapel sep. Vertikale balk dakspant vervangen jun.


Bij toepassing van een borstwering komt het spant hoger te staan, we kunnen nu niet meer de zolderbalk gebruiken om de spantbenen aan de onderkant te . Bij sloopwerkzaamheden werd deze bouwfout aangetroffen. Ik zou willen weten waar het gewicht van het dak terecht komt en hoe ik dat kan opvangen.

Onze dakwerker had hierover weinig te vertellen. Zoals vroeger dat wel gedaan wereen spant namaken op schaal. Dan zie je ineens waar de. Heb jij een soortgelijke klus?


De krachten die normaliter het spant opvangt zul je op een andere wijze. Dat spant is een gedeelte van je vangkooi, weghalen lijkt me qau . Indien die wand dan gemaakt wordt met een stijve constructie in bijvoorbeeld multiplex of OSB-platen dan kan die wand op zich al zeer veel krachten opvangen. Hoeveel kan het dak dan eventueel nog verder doorbuigen?

Hoe kan ik deze doorbuiging eventueel opvangen ? Ik heb twee dakkapellen laten plaatsen, waarbij ook een spant aanpassing is doorgevoerd (aan een kant van dak, zie foto). Wilt u meer ruimte en licht? Lees hier belangrijke tips en doe het gelijk goed!


Een echte specialist in ruimtewinst licht het . Groot gat in dak, zware kapel erop: wel goed opvangen ! Raveling op spant : onderste gording, bovenste gording en slapers . Het spant drukt de gordingen tegen het dakbeschot en wordt zelf ondersteund. Ongeacht hun opbouw brengen hellende dak- constructies horizontale krachten over op hun vaste steunpunten. Deze horizontale krachten . Men herkent hierin de stelrib.


Het lijkt erop dat de gemeente Arta aan het lijntje houdt en dus spant het bestuur. Niet alle bewoners kunnen uit de voeten met de 24-uurs opvangen keren . In een congrescentrum is iedereen welkom en moet iedereen zich thuis kunnen voelen. Juist daarom zijn dat soort centra niet altijd even spannend ingericht.


Een kreupele stijl is een houten balk, toegepast bij een verbeterd Hollands spant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts