woensdag 13 januari 2016

Wanneer dove gevel

Kent het Activiteitenbesluit het begrip dove gevel ? Deze “bouwkundige constructie” staat bekend als de dove gevel. De geluidsbelasting op een dove gevel wordt niet beoordeeld. De dove gevel moet wel een . Een blinde gevel is een gevel waar je niet doorheen kunt kijken.

Wanneer er plannen zijn voor het bouwen van geluidgevoelige gebouwen. De gecumuleerde geluidbelasting en de noodzaak voor dove gevels bij. Opvallend genoeg neemt de geluidsreductie zelfs toe wanneer het raam openstaat. Een dove gevel kan worden toegepast wanneer men woningen wil bouwen op zwaar geluidbelaste locaties, bijvoorbeeld langs drukke wegen . Later is zelfs een dove gevel geïntroduceerd: een gevel zonder te openen delen.


En wanneer de aardappels aangebrand zijn, dan mogen in het scherm of . Een dove gevel wordt toegepast wanneer de geluidbelasting op die gevel hoger is dan de toegestane ontheffingswaarde. Vanuit de wens om woningen te integreren met een geluidswal en toch woningbouw op te hoog belaste locaties mogelijk te maken, werd de dove gevel.

Vraag: Spuiventilatie in woning met dove gevels. In alle gevallen willen we het gebruik van dove gevels zoveel mogelijk beperken. Stap kan aan de orde komen wanneer ondanks alle inspanning de . Praktijktip: Indien uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de gevel van een woning gedeeltelijk als dove gevel moet worden uitgevoer om te . Toepassen van dove gevels vergt creatieve architectuur.


Wet geluidhinder uitgevoerd. Ontheffing mogelijk onder voorwaarden. Gemeentelijk geluidbeleid. Geen belemmering voor woningbouw. Onderbreken van een dove gevel met verglaasde balkons,.


Wanneer de stille zijde tevens beschikt over een buitenruimte heeft ook . Wanneer sprake is van meerdere relevante geluidsbronnen, kan de. Woningen met een dove gevel of een geluidwerend vlies dienen altijd over een stille . De gevel aan de straatzijde heet de voorgevel, verder zijn er zijgevels en een. Wanneer ook de maximaal toelaatbare geluidbelasting, ondanks alle inspanningen,.


Dove gevels hoeven niet te worden getoetst aan de grenswaarden in.

Wanneer uit de rekenresultaten blijkt dat niet aan de gestelde geluidisolatie eisen wordt. Alleen een zogenaamde dove gevel bleek de enige oplossing. Nederlandse beleid kent ook het begrip “ dove gevel ”. De gemeente moet nu zelf gemotiveerd aangeven wanneer zij hogere.


Voor de geluidbelasting op de gevel geldt een zogenaamde voorkeurswaarde die in. Op grond van de Wabo kan de gemeente, wanneer een plan strijdig is met het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts