dinsdag 29 maart 2016

Beschermd stads en dorpsgezicht

Niet goed te zien op uw mobiel? Bekijk de kaart met beschermde stads- en dorpsgezichten op rce. Deze kaart bevat alle gebieden. Van de beschermde stadsgezichten zijn de begrenzingskaarten,.


In de onderstaande pdf kunt u zoeken in welk beschermd stadsgezicht een straat is gelegen.

Bezit of huur je (een deel van) een pand in een beschermd stads - of dorpsgezicht in Vlaanderen? De Bergse binnenstad is een van rijkswege Beschermd Stadsgezicht. Het gaat niet alleen om de monumenten, maar om het totaalbeeld dat gevormd wordt door. Beschermde stads- en dorpsgezichten zijn een ruimtelijk en architectonisch geheel van historische waarde.


Het is in een beschermd stadsgezicht dus niet mogelijk om zomaar te slopen of te bouwen. De vormgeving van nieuwbouw en verbouw van gebouwen zal aan . Wilt u weten welke objecten in Arnhem beschermd zijn als rijks- of gemeentelijk monument? Of wilt u weten of iets binnen een beschermd stadsgezicht ligt?

Informatie over beschermd stads - of dorpsgezicht in de gemeente Utrecht: wat is het en waar geldt deze regeling. In dit artikel wordt enige jurisprudentie rondom het rijksbeschermde stads- en dorpsgezicht (hierna: het beschermde gezicht) besproken. We kennen in Maastricht naast de rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten ook vormen van gebiedsbescherming: het beschermd stadsgezicht en het . Een stads - of dorpsgezicht is een geheel van onroerende goederen met omgevende elementen zoals beplantingen, omheiningen, waterlopen, . Karakteristieke grachten, monumentale panden, stadsgezicht , structuur. Statige woningen, kenmerkende gevels, rijksbeschermd. Woont u in een monument of een pand in een beschermd stadsgezicht ? Dan gelden er andere regels bij onderhoud of een verbouwing.


Maakt uw woning deel uit van een beschermd stadsgezicht ? Dan mag u uw huis vaak niet zomaar verbouwen. Toch is het ook voor u mogelijk om een aantal . Doel is om het historische karakter van . Een beschermd stads - of dorpsgezicht is een groep van gebouwen en objecten die van overheidswege zijn beschermd. Om het specifieke historische karakter van een dorps- of stadsgezicht te behouden kan dit door het rijk worden beschermd. Monument en beschermd stadsgezicht.


De folder geeft een overzicht van de regelgeving die van toepassing is op beschermde stads- en dorpsgezichten in Vlaanderen.

Ze geeft informatie over de. Bent u eigenaar of huurder van een gebouw in een beschermd stads - of dorpsgezicht ? En wilt u het gebouw opknappen . Dergelijke gebieden worden beschermde stads- of dorpsgezichten genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts