dinsdag 9 augustus 2016

Tessa kieboom als je kind (g)een einstein is

Tessa Kieboom is een autoriteit op het vlak van hoogbegaafdheid. Ze levert pionierswerk in. Heel nuttig als je een hoogbegaafd kind hebt (of het vermoed). Dit boek is hét basisboek over hoogbegaafdhei geschreven door expert dr.


Over hoogbegaafdheid doen veel misverstanden de ronde. Praktische informatie voor ouders en leerkrachten over de begeleiding van .

Hoogebegaafde kinderen zijn ook kwetsbaar en hebben net als minder begaafde. Vaak zijn deze kinderen juist erg kwetsbaar en hebben ze een grote nood aan. Als je kind ( g)een Einstein is. De maatschappij erkent hoogbegaafdheid noch als probleem, noch als talent. Zij staat aan het hoofd van het Centrum voor . Mijn kind is ( g)een Einstein.


Bij hoogbegaafdheid draait het allemaal om het samengaan van een hoge intelligentie, motivatie en creativiteit met vier bijzondere kenmerken van . Een kind met een hoog IQ is niet automatisch hoogbegaafd. Als Einstein vandaag had geleef zou hij ( …) .

Het tweede deel brengt de begeleiding van jonge kinderen met een. Kieboom haar theoretische én praktische inzichten met ons. Zij doet dit niet slechts vanuit modellen en literatuur.


Ze put uit haar jarenlange . Wist jij dat een slimme kleuter zich binnen weken aan kan passen aan de situatie op school? Als al deze vragen je bezighouden, is dit boekje zeker iets voor jou. Deze titel is ook beschikbaar als nieuw Paperback vanaf € 199 . Daarnaast is zij de grondlegger . Hét basisboek over hoogbegaafdheid in een volledig geactualiseerde editie Vijf jaar na de publicatie van . Het gaat om mijn zoon van een geweldig kind maar met vanaf baby een nogal.


Zij schildert een helder beeld van wat hoogbegaafd. Als ouders van een hoogbegaafd kind is het een vaak gehoorde (negatieve) uitspraak. Hoogbegaafdheid is géén luxeprobleem!


Er is geen vastomlijnde definitie van het begrip hoogbegaafdheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts