donderdag 23 augustus 2018

Heb ik een spouwmuur

Om spouwmuurisolatie te kunnen plaatsen moet er een spouwmuur aanwezig zijn. Via deze aanwijzingen kan je snel ontdekken of jouw huis een spouwmuur. Het bouwjaar geeft aan of je een spouwmuur hebt. En anders de dikte van je buitenmuur.


De meeste huizen zijn tegenwoordig voorzien van een spouwmuur.

Wist je dat niet geïsoleerde muren ongeveer procent van de gestookte warmte doorlaten? Deze warmte zou je kunnen bewaren als je de muren isoleert. Is je woning na deze periode gebouw dan heb je hoogstwaarschijnlijk al . Bij twijfel pak je de boormachine en je boort een gat, als je boor doorschiet heb je een spouw.


Wil je gaan isoleren en weet je niet of je spouwmuur hebt ? Laat je spouwmuur isoleren voor . Je kunt op meerdere manieren ontdekken of je woning spouwmuren heeft.

Als er verluchting is, dan is er een luchtruimte en heb je dus spouwmuren ! Je hebt recht op een premie als je jouw spouwmuur door een erkend aannemer laat aanpakken. Voorwaarde is wel dat je spouw in goede . Dan is je spouwmuur hoogstwaarschijnlijk al geïsoleerd. Extra isolatie is dan niet noodzakelijk. Met spouwmuurisolatie ga je niet alleen besparen op de stookkosten, maar heb je ook minder last van koudeval van de muren en bovendien daalt de . Een met isolatie gevulde spouwmuur ? De vraag is niet zozeer of het zinvol is, maar of het technisch haalbaar is. Heb je geen van bovenstaande documenten, dan kun je zelf checken of je.


Maar wat als je geen bouwplannen hebt van je woning? Hoe kan je dan weten of er een spouw is? Je kan op het zicht nooit 1 zeker zijn, . Dan heb je zeker geen spouwmuur.


Is het centimeter of meer, dan mogelijk wel. Een gevelisolatie bedrijf kan je hier dan complete zekerheid over geven. Omdat spouwmuur isolatie een bijzonder effectief middel is om.

Ik heb nog steeds een onzeker gevoel over spouwmuur isolatie en wil vooraf . Om 1 zeker te zijn, zal je in een voeg moeten boren. Schiet de boor na een tiental centimeter door, dan heb je een spouwmuur. Ik wil ook graag isoleren en heb er ook van die Bubbletjes spul inzitten.


In Vlaanderen heb je enkel recht op een premie als je spouw in goede staat verkeert en minstens centimeter breed is. Een paar dagen geleden heb ik ontdekt dat we vleermuizen in onze spouwmuur hebben zitten. Tegen de schemering hoor je binnen een soort gekrabbel.


Dan leggen wij je uit hoe je ze kan isoleren en met welk isolatiemateriaal. De isolatie van je huis verbeteren begint bij . Dat is echter niet altijd mogelijk en meestal heb je een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts