vrijdag 31 augustus 2018

Spouwmuurisolatie vochtproblemen

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het isoleren van de spouwmuur een slechte zaak is. Het is tenslotte niet de oorzaak van je vochtprobleem maar wel een gevolg . In het oude gedeelte van ons huis was er een spouwmuur. We dachten er goed aan te doen om de spouwmuur te isoleren om energieverlies . Ze zijn erg nadelig voor een goede isolatie omdat ze letterlijk koudebruggen vormen die tot een vochtprobleem kunnen leiden.

Door endoscopisch onderzoek. Spouwmuurisolatie en vocht. Ik krijg regelmatig vragen over spouwmuurisolatie. Of het isoleren van de spouw geen risico`s geeft op problemen, zoals vocht , . Geeft spouwmuurisolatie vochtproblemen ? Een vraag die leeft bij veel mensen.


In dit artikel leggen wij je precies uit hoe dit zit.

De laatste jaren worden ook vanuit de hoek van de. Het grondig isoleren van een woning mag er dan wel voor zorgen dat warmteverlies in de kiem kan worden gesmoor het brengt ook. Een veel genoemd nadeel van spouwisolatie zijn vocht en schimmel problemen. Sommige mensen zijn bang voor vochtproblemen bij het na-isoleren van hun spouwmuur.


Bij Isolteam krijgen we dan ook meermaals vragen over het verband. Sommige huiseigenaren twijfelen over spouwmuurisolatie. Ze zijn bang voor vochtproblemen , zoals vochtplekken of . Na het isoleren van de spouwmuur kunnen er vochtproblemen optreden.


Hoe dit komt en waarmee rekening houden bij spouwmuurisolatie vind je hier. Zo voorkomt u vochtproblemen door koudebruggen. Het is bijna altijd mogelijk om een vervuilde spouwmuur goed schoon te maken. Lukt dat niet, kies dan voor. Bij het aanbrengen van extra isolatie (naïsolatie) kunnen vochtproblemen ontstaan.


Dat komt doordat waterdamp op een andere plek in huis overgaat in water. Helaas zijn er hardnekkige misverstanden over spouwmuurisolatie.

Het zou vochtproblemen geven en een belemmering zijn voor verdergaande gevelisolatie. Isolatie in de spouw, bij een klant werd spouwisolatie aangebracht en. Ook de gestelde vochtproblemen na isolatie staan in dit handboek. Zorg ervoor bij de spouwmuurisolatie dat er een isolatieschil . Zo zou een gevulde spouwmuur de doorslag van vocht naar binnen bevorderen.


N woning condensatieproblemen de kop opsteken. Na advies van de adviseur van NUON Isolatie B. Zorgt het isoleren van je woning voor vochtproblemen ? Uit onderzoek is gebleken dat dit juist niet zo is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts