vrijdag 17 augustus 2018

Veilig werken in de bouw

Cijfers en onderzoek laten zien dat er jaarlijks nog steeds veel ongelukken gebeuren, soms met de dood tot . Vallen van hoogte is een risico voor iedereen die werkt in de bouw. Juist wanneer je geconcentreerd aan het werk bent of even snel. Veilig werken is en blijft een punt van aandacht in de bouw - en infrasector.


Veiligheid is een belangrijk thema in de bouw.

Hoe zorg je ervoor dat jouw personeel veilig werkt? Voorkom ernstige blessures met . Het klinkt dan wel logisch maar het is goed om stil te staan bij veilig werken. De bouw trekt aan en dat is een risico voor veilig werken.


Een bedrijfstak waar veilig werken altijd in wankel evenwicht is, is de bouw. De bouw kampt met veel problemen op het vlak van veiligheid. Op de Nederlandse bouwplaatsen hebben zich vorig jaar maar liefst 4ernstige ongelukken .

Lees deze tips en verminder het aantal ongelukken op de bouwplaats! Dan herken je vast het volgende probleem wel: er is veel werk te doen in veel te weinig tijd. Met deze speciale editie van Arbouw Magazine informeert Arbouw werknemers over gezond en veilig werken in de bouw. Opdrachtgever en Opdrachtnemer eindverantwoordelijk veilig werken in bouw en industrie.


De Bouw Veilig app is gratis en helpt je snel, op je eigen werkplek. Het Rijksvastgoedbedrijf wil bijdragen aan meer veiligheid in de bouw. Veel zelfstandig ondernemers die in de bouw werkzaam zijn, werken niet veilig. Dat stelt Paul Pols van Louis Reyners.


Paul geeft training over onder andere . De bouw sector kent veel werkzaamheden waarbij een hoogwerker of verreiker uitkomst biedt. Bekijk ons uitgebreide aanbod! Arbeidsomstandigheden in de bouw blijken lastig te combineren met veilig werken.


De Confederatie Bouw – Vlaamse Schrijnwerkers heeft speciaal hiervoor samen met het NAVB een Cd-rom samengesteld. Woensdagmiddag juni jl. Movares officieel het kennisportaal constructieve veiligheid gelanceerd door Bart Dunsbergen van het .

Blijkbaar is het maken van een bouwwerk nog steeds een. De overheid probeert bouwwerken op een veilige en verantwoorde manier tot . Wil je snel even opzoeken of valbeveiliging nodig is? Of in welk materiaal je kwarts kunt aantreffen? FNV Bouw ontwikkelde de gratis app om . Absolute veiligheid bestaat natuurlijk niet, maar het merendeel van de ongevallen is te voorkomen. Hier tips voor veilig werken in de bouw.


Goede communicatie op de bouwplaats is heel belangrijk en moet gevaarlijke situaties voorkomen. Alles over werken op hoogte in de bouw. AllRisk BV biedt maatwerkoplossingen en trainingen voor veilig werken op hoogte voor alle soorten sectoren.


Deze zijn wel beheersbaar, alhoewel dat met veel onderaannemers een extra uitdaging is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts