woensdag 27 juli 2016

Uitbouw woning regels

Uw woning uitbreiden is daarom in veel gevallen vergunningsvrij. Kleine bouwwerken: dakkapel, uitbouw , zonnepanelen, schutting, garage e. Aan de achterkant van de woning of bedrijfspand zal de meter afstandseis zelden een. Er zijn nog een aantal spelregels waar de uitbouw aan moet voldoen. U moet nu wel zelf zorg dragen dat uw aanbouw aan de regels van .

Voor bouw en verbouw is meestal een omgevingsvergunning voor bouwen ( voorheen bouwvergunning) nodig. Soms is geen vergunning nodig . Ontdek hoever je maximaal mag uitbouwen en wat je nodig hebt. Het is straks eenvoudiger om zonder vergunning aan- of uit te bouwen of kleine bouwwerken in de achtertuin neer te zetten.


Je wilt een garage, uitbouw of schuur bouwen op de erfgrens. De uitbouw bestaat uit één bouwlaag over de hele breedte van de woning. In het burenrecht staan allerlei regels over bouwen op erfgrens.

De aan- of uitbouw aan de voorgevel mag de zijgevellijn niet overschrijden. De regels voor de realisatie van een aan- of uitbouw. Aan de voorkant van een woning gelden specifieke regels , maar een erker voldoet hier doorgaans aan. Het is natuurlijk ook mogelijk om een diepere uitbouw te . Wil je een aanbouw aan de zijkant van je woning laten plaatsen? Voor het aan- en uitbouwen van je woning zijn binnenkort minder regels van toepassing.


Ook een klein bouwwerk in je tuin wordt makkelijker . Bijbehorende bouwwerken: aanbouwen, uitbouwen , bijgebouwen 4. Ook de hoogte en het gebruik van het bijbehorend bouwwerk is gebonden aan regels. Per november kunnen burgers en bedrijven makkelijker aan- of uitbouwen , bijgebouwen plaatsen of andere kleine bouwwerken aan de . Check de regels vóór u gaat bouwen, om narigheid achteraf te voorkomen. Een gebouw dat aan de woning vastzit heet een aan- of uitbouw.


Wij gaan over de gehele breedte van ons huis een uitbouw. Bij de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor een aan- of uitbouw heeft u de volgende. Heeft u een woning aan de Ringdijk en heeft u erfpacht?

In Nederland mag je als woningeigenaar niet zomaar een aanbouw aan. Want, voor het bouwen op een achtererf gelden toch nadere regels. Wanneer u bijvoorbeeld de woonkamer en de keuken van uw woning wilt vergroten dan kunt u dit doen middels een aanbouw!


Lees wat deze regels zijn en waar de serre-aanbouw aan moet voldoen. U moet zich namelijk aan bepaalde regels houden,. Een aan- of uitbouw is een bouwwerk dat u tegen de bestaande woning aanbouwt en dat direct in. Ook al bent u de eigenaar van de woning , u mag er niet zomaar mee doen wat. Voor het maken van een aan- of uitbouw bij een woning hebt u soms een vergunning nodig.


Dat is in elk geval zo als u woont in een monument of in een . Bij uiterlijke of constructieve wijzigingen aan de woning moet u in veel. Uw aanvraag wordt getoetst aan het Bestemmingsplan, de Welstandsregels , en het . De gemeente beoordeelt je aanvraag op basis van de planologische regels uit . U vind alle prijsinformatie over het aanbouwen van een woning op onze. Wij hebben de nieuwe regels even voor u op een rijtje gezet;.


Velen kiezen voor een uitbouw over de gehele breedte van de woning. Zo zijn er ook regels en wetten opgesteld voor de aanbouw van uw huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts