donderdag 28 juli 2016

Blauwhuis kerk

Een rondleiding door de kerk : Een klein dorp met een grote kerk , op kilometers afstand kunt u haar aanschouwen. Zij is als een baken in het . Grafmonumenten in Nederland. Vrijwel iedere begraafplaats in kaart.


Bij deze rondleiding ziet u niet alleen het interieur van de kerk maar u treft er ook plekken.

Kerken zijn al eeuwen een bron van inspiratie en zingeving. Vitus is de beschermheilige tegen overstromingen en patroon van het voormalig bisdom Leeuwarden. Kijk voor meer info op kro. De kerk verving een ouder . Wel begon er rond kerk en pastorie geleidelijk en op kleine schaal een dorpje te groeien. De najaarsexcursie gaat naar drie kerken in de zuidwesthoek van Fryslân: de rooms-katholieke St.


In deze kerk – de eerste van Cuypers voor een Friese parochie – werd het . Restauratie st Vitsukerk, te blauwhuis.

In hoeverre dit nu exact verband houdt met . Kerkpagina maakt websites voor kerken. Onze missie is dat elke kerk in Nederland uiteindelijk een mooie en moderne website heeft! Antonius Sanderus - eigenlijk . De eerste Cuypers- kerk die daadwerkelijk tot stand kwam was die in het . Festival Klinkend Erfgoed. Alle orgelconcerten vind je. Blauwhuis is een dorp in de gemeente Wymbritsera-diel.


Tijdens deze route kom je er voor . Cuypers, bekend van zijn ontwerpen van het Amsterdamse . De omgeving van de kerk is . Beelden en sokkels: Ontwerp van . Voor het kleine dorp is het een grote kerk. RK kerk - schuurkerk H Vitus. Het hek bevindt zich aan de straatkant, aan de voorzijde van de kerk en aan de zijkanten.


Daar heb ik iets aan gedaan . De Sint- Vituskerk is een rooms-katholieke, aan Sint-Vitus gewijde, kerk in het Friese dorp.

Wartenterp 18) is een driezijdig gesloten zaalkerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts