maandag 20 maart 2017

Verschil knipvoeg en snijvoeg

Wilt u een knipvoeg of snijvoeg laten zetten? Berbo Voegwerken is gecertificeerd restauratievoeger en gespecialiseerd in ambachtelijke voegsoorten. Het enige verschil zit hem in de hoeveelheid waarin de voeg uitsteekt ten opzichte van de stenen.


Bij de snijvoeg staat de voeg op één lijn met de steen. De snijvoeg , ook wel een gesneden voeg genoem lijkt sterk op de knipvoeg. Het verschil is dat de knipvoeg enigszins uitsteekt ten opzichte van de steen en .

Een knipvoeg is een geknipte voeg waardoor een scherpe, mooi opliggende voeg ontstaat. Geknipte voegen lijken op gesneden . Wat is het verschil tussen een knipvoeg en een snijvoeg ? Het is een vraag die menigeen bezig houdt. Knipvoegen lijken op snijvoegen maar het verschil tussen deze twee . Kenmerkend voor de knipvoeg en snijvoeg is het facetrandje, waarbij de voegen aan de boven- en onderkant een schuin gesneden randje hebben.


In het verleden (vroeger) werd een knipvoeg of snijvoeg vaker in woningen toe . Wellicht heeft u er nog nooit bij stilgestaan wat het effect is van het verschil in.

Hieronder ziet u het verschil tussen een snijvoeg van een slechte voeger en. Bij een snijvoeg ligt het voegwerk gelijk aan de gevel. Want in voegwerk zit veel verschil , zowel in de prijs van voegen als de kwaliteit. Bekijk hieronder de video over daggelijn, platvol, knipvoegen en snijvoegen ! Kam- en borstelvoegen zijn nagenoeg hetzelfde, het verschil zit in de afwerking. De knipvoeg is nagenoeg hetzelfde als de snijvoeg.


In de praktijk is het voor veel mensen vaak onduidelijk wat nu precies het verschil is tussen een snijvoeg en een knipvoeg. Dat dit verschil niet meteen. Knipvoeg : Informatie en Prijzen Gevelreiniging-weetjes. Welke soorten voegen zijn er? Er zijn vele soorten voegen waaronder de: platvol geborstelde of gekamde voeg, knipvoeg , snijvoeg , en schaduwvoeg.


Deze is vergelijkbaar met de snijvoeg. Het enigste verschil is dat de snijvoeg gelijk loopt met de stenen in tegenstelling tot de knipvoeg die lichtelijk uitsteekt. Snij- en knipvoegen is een ambachtelijke manier van voegen. Bij voegwerken zijn er verschillende varianten, denk aan een knipvoeg of snijvoeg.


Een snijvoeg of knipvoeg is verreweg de duurste voeg die een voeger kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts