woensdag 21 juni 2017

Asbestsanering voor 2024

Daarom stelt de overheid regels voor het gebruik van asbest. En voor wanneer asbest weg moet. Asbestsanering is verplicht. Eigenaren zijn zelf verantwoordelijk.


Er is miljoen euro subsidie beschikbaar.

Onlangs is het wetsvoorstel hiervoor voorgelegd aan de Tweede Kamer. Vaststelling van het verbod komt . Heeft uw pand een dak waarbij asbest aan de buitenkant zit? In oudere huizen zit in isolatie- en afdekmateriaal nog wel eens asbest verwerkt.


Per jaar sterven honderden mensen aan de gevolgen van asbest. Ook is het af te raden om zonnepanelen . Het verbod op asbestdaken is een middel om de hoeveelheid asbest in de . De reden voor het verbod op asbestdaken is dat asbest na verloop van .

Volgens onderzoek ligt er in Nederland momenteel nog ruim . Staatssecretaris Stientje van Veldhoven houdt vast aan het verbod op asbestdaken en is niet bereid eigenaren financieel tegemoet te komen. Maar met nog miljoen mdak te gaan en de capaciteitsproblemen die er zijn. Waarom heeft de overheid deze maatregel genomen? NEEDE - Geld én versoepeling van saneerregels wordt gevraagd van het Rijk om het mogelijk te . Doelstelling is dat er jaarlijks miljoen vierkante meter asbest wordt . Voor het verwijderen van de asbestdaken heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu een subsidieregeling ingevoerd. Dit betekent dat eigenaren van gebouwen met . Een asbestdak verweert in de buitenlucht . Het is vaak verstandig oude asbestdaken te laten vervangen: asbest deeltjes kunnen.


Deze maatregel moet gezondheidsproblemen door asbest voorkomen. Hoewel het gevaar dat asbest kan aanrichten . De maatregel moet gezondheidsproblemen door asbest voorkomen. De komende periode staat er veel te gebeuren in de wereld van asbestsanering.


Milieu Centraal vertelt wat de regels zijn en laat zien hoe je asbest v. Een verbod op daken met asbest zou volgens de staatssecretaris. Maandag juni lanceerde staatssecretaris Stientje van Veldhoven voor Drenthe de eerste digitaal .

Lees hier hoe je asbest kan herkennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts