woensdag 12 juli 2017

Leien dakje spreekwoord

Eén spreekwoord bevat `van een leien dakje gaan`. De achtergrond achter de diverse spreekwoorden , zegswijzen en. Als gezegd wordt dat iets van een leien dakje gaat, betekent dat dat hetgeen waarover.


Als een bal die vlug en gemakkelijk van een leien dak afrolt zonder . Bijzonder vlot en zonder problemen verlopen.

Meestal gebruikt met niet: Het ging niet van een leien dakje. Voorbeeldzin : Het huis staat er nu, maar dat liep niet van. Dit werk zal niet van een leien dakje lopen, omdat we juist met behulp van indicatoren een zeer precies beeld kunnen krijgen van de toestand van het milieu, . Het bekende spreekwoord “dat gaat van een leien dakje ”, zegt al heel veel over de kenmerken van een leien dak.


Leien staan namelijk bekend om hun vlakke . Ook daarvoor (zie het vorige spreekwoord ) moest men water halen. Dat gaat van een leien dakje.

Hij hangt van leugens aan elkaar. Een hart van steen hebben. Daar lusten de honden geen brood van. Opdracht: Schrijf achter elk spreekwoord (uitdrukking) wat het betekent.


Het leven gaat niet over een leien dakje. Hij hoeft niet voor zijn eigen dopjes te zorgen. Dat is er met de paplepel ingeslagen. Ik zou niet naast zijn schoenen . Het ging van een leien dakje ? Spreekwoorden en gezegden thema 6. Met tegenzin eten, Iets zoeken dat bijna niet te vinden is . Martha Cazemier, Hubert van Marnum. Van een leien dakje gaan Heel vlot, gemakkelijk, soepel verlopen.


Dat het niet van een leien dakje gaat, op wieltjes loopt of een fluitje van een cent is. En Jan Becaus zou zeggen dat het allemaal gene, pardon . Nederlandse spreekwoorden , spreuken en zegswijzen,. Frans : il est muet comme une tombe, il est muet comme une carpe in het Engels : he is as silent as the grave in het Duits : Er ist . Maar natuurlijk loopt niet alles van een leien dakje. De vader van Merel, Thijs, heeft een hekel aan paarden sinds de dood van de moeder van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts