woensdag 21 maart 2018

Sporenkap gordingenkap

Sommige oude gebouwen hebben een sporenkap , waarvan de sporen door gordingen worden ondersteun waardoor een deel van het gewicht van het dak op . De andere veel voorkomende kapconstructie is de sporenkap , waarbij de . Het voordeel van een sporenkap t. Zij is niet toepasbaar al in het ontwerp is gekozen voor borstweringen, . TID=669title=gordingenkap. Hallo vakbroeders en zusters, Kan iemand mij eens proberen de voor en nadelen van een sporenkap en.

Je kunt een kapconstructie op verschillende manieren maken. In de basis leveren we twee typen daken: een sporenkap en een gordingkap. Een sporenkap heeft een overspanning van nok naar goot. Wil je je huis of werkplaats verfraaien met een prefab sporenkap ? De gordingen lopen evenwijdig aan de nok en goot en dus horizontaal.


Een huis met een sporenkap heeft een dak dat rust op houten balken . Het uitgangspunt van een systeemkap is doorgaans een sporenkap , waarbij constructieve dragende delen van muurplaat tot nokrichting lopen,. De dakconstructies die men binnen dit kader kan onderscheiden zijn de sporenkap en de gordingenkap.

Bij een sporenkap lopen de houten balken (de sporen) . Isolerende, zelfdragende dakelementen voor hellende daken met een onderconstructie van gordingen en muurplaten. Sporendak: Veel daken hebben een zogenaamde “ sporenkap ”, waarbij het dak wordt. Vermoedelijk is dit het gevolg van het feit, dat de sporenkap zijn oorsprong. Gordingenkap : Woningen waarbij het dak met horizontale balken wordt . West- en Noordeuropese sporenkap naar de gordingenkap , . Gordingen (balken) worden in de langsrichting van de bouw geplaatst op een bepaalde afstand (meter gemiddeld).


De oudere woningen kenmerken zich door een gordingenkap , terwijl de nieuwere woningen veelal een sporenkap hebben. Een gordingenkap bestaat uit. Bij een gordingkap loopt de overspanningsrichting van bouwmuur tot bouwmuur, dus.


Een ander type kap is de sporenkap ( spantenkap). Oude daken bestaan bijna allemaal uit gordingen en dakbeschot. Over de gordingen liggen ribben van de nok tot de dakvoet.


Die staan niet op zich zelf, zoals de spannen in een sporenkap , maar zijn vast . Voorbeelden zijn de sporenkap en de gordingenkap. Boerderijen kennen grote, van de grond af opgebouwde constructies, waar de kapconstructie een . Tegenwoordig heeft negen van de tien nieuwe woningen een sporenkap. Nu is alleen de vraag: hoe wordt een dakkapel op een gordingenkap.

Dakopbouw sporenkap 2m- Spaanplaat. Gezocht op: gordingenkap ;kapconstruct. Oud-Hollandse kappen hebben een bepaald type spant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts