maandag 15 december 2014

Meldingsplicht veranda

In veel gevallen kan je met een meldingsplicht werken. Mag ik zonder bouwvergunning een veranda bouwen aan de achterzijde van mijn woning? Een veranda valt in de categorie bijbehorende bouwwerken. Voor de aanbouw van bijgebouwen aan de woning zoals een veranda , een.


De meldingsplicht geldt enkel voor aangebouwde bijgebouwen die:.

Moet je eigenlijk een vergunning hebben als je een veranda , serre of aanbouw wilt maken achter je woning? Een meldingsplicht kunt u via het omgevingsloket aanvragen. Wanneer geldt er alleen een meldingsplicht ? Voor het plaatsen van een veranda geldt in veel gevallen enkel een meldingsplicht. Je moet dan wel voldoen aan . Meldingsplicht is de meest eenvoudige aanvraagmogelijkheid. Hiervoor moet je enkel aan de gemeente aangeven dat je een veranda gaat bouwen.


Bij het bouwen van een veranda heb je in Vlaanderen meestal geen bouwvergunning nodig.

Wie een veranda bouwt, heeft meldingsplicht. Valt uw veranda binnen deze afmetingen? Dan volstaat de meldingsplicht.


Let wel, bij structurele wijzigingen dient men altijd beroep te doen op een architect! Bovendien geniet u ook in de winter. Er is in dit geval wel een meldingsplicht bij de gemeente. Voor het aanleggen van een terras of veranda is eigenlijk een. Hallo, ik woon in een halfopen gebouw (ene zijde aan muur ander huis, andere zijde garages tegen elkaar) en wens achteraan een veranda.


Bouwen met een meldingsplicht. Je kunt onder bijgebouwen verstaan : een tuinschuur, carport, zwembadhuisje, garage, serre, pergola en veranda. Aangebouwd tuinhuis, carport, garage, veranda of pergola. Omschrijving Voor het uitbreiden van een woning met bv. Voor andere werken wordt de meldingsplicht ingevoerd.


Of een stedenbouwkundige melding volstaat, is altijd afhankelijk . Officiële website van Departement Omgeving van de Vlaamse overheid. Er geldt wel een meldingsplicht van aangebouwde bijwoningen van maximum 40. Heb je een architect nodig om een veranda te bouwen?

Heeft u een vergunning nodig voor een overkapping, veranda , terrasoverkapping ? Voor een terras overkapping gelden dezelfde richtlijnen en regels als voor . Er is nogal wat onduidelijkheid op het vlak van meldingsplicht. Wil je een veranda bouwen, dan moet je heel wat beslissingen nemen. Wel bestaat er een meldingsplicht waar je aan moet voldoen. B) Eenvoudige dossiersamenstelling.


C) Uitgebreide dossiersamenstelling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts