zondag 14 februari 2016

Wanneer is asbest schadelijk

De kans op longkanker door roken is aanzienlijk groter. Door het inademen van losse asbestvezels kan na lange tijd longkanker, longvlies-, of buikvlieskanker ontstaan. Bij iedere asbestvondst luidt de eerste vraag: om welk type gaat het?


Want dat bruin en blauw asbest ernstige ziektes veroorzaken, dat is . In sommige situaties is asbest inderdaad gevaarlijk – maar vaak niet. Daarom ontvangt u deze folder.

U leest over soorten asbest , . Aan de kleur van het ruwe materiaal kan men herkennen tot welke soort het asbest behoort. Wanneer het materiaal verwerkt is, kan dat niet meer. U heeft asbestvezels ingeademd. U maakt zich zorgen over de gevolgen van het inademen van asbest. In arbeidssituaties geldt het Arbobesluit, ook wanneer niet direct met asbest gewerkt . Helaas is sindsdien mijn achtertuin verboden gebied ivm asbest.


Het gaat mij er dus om hoe schadelijk het is als ik morgenavond lekker in mijn.

Gevaar is er pas wanneer u, bij een verbouwing bijvoorbeel het asbest. Het inslikken van asbestvezels. De schadelijke werking van asbest ontstaat pas wanneer asbestdeeltjes vrij komen in de lucht en ingeademd worden door mensen en dieren. Zij noemt het vanzelfsprekend dat asbestdeeltjes schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid als je ermee in aanraking komt. En hoe zit het met inventarisatie en verwijdering?


Maar hoe schadelijk precies? Contact met asbestvezels geeft een zeker risico op het ontwikkelen van een aantal. Dat is ook meteen het meest schadelijk. Deze kunnen bij inademing in de longen achterblijven en vanuit het longweefsel in het longvlies terechtkomen.


Is het nemen van een materiaalmonster schadelijk voor mijn gezondheid? De asbestvezeltjes die bij inademing wel schadelijk kunnen zijn, komen pas vrij wanneer de. Asbest bestaat uit heel fijne vezels. Men weet inmiddels dat asbest erg schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Is het nuttig asbestziekten op te sporen bij mensen die aan asbest werden blootgesteld.


Door een grote brand in Roermond is er asbest in de lucht terecht gekomen. De gemeente besloot vanochtend om een groot gedeelte van de . Bij de brand in een verf- en behangloods in Wateringen is dinsdagnacht asbest vrijgekomen.

Honderden omwonenden mogen dinsdag uit . U kunt uzelf misschien beter afvragen wanneer asbest gevaarlijk is. De drie bekendste vormen zijn chrysotiel (wit asbest ), crocidoliet (blauw asbest ) en amosiet (bruin asbest ). Bruin en blauw asbest zijn schadelijk voor de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts