woensdag 11 mei 2016

Betekenis van een leien dakje gaan

Eén spreekwoord bevat ` van een leien dakje gaan `. Als gezegd wordt dat iets van een leien dakje gaat , betekent dat dat hetgeen waarover gesproken wordt voorspoedig of snel verloopt. Voorbeeldzin : Het huis staat er nu, maar dat liep niet van. Dat gaat gemakkelijk, vlug. Als een bal die vlug en gemakkelijk van een leien dak afrolt zonder weerstand te .

Je hebt gezocht op het woord: leien. Er moet maar één persoon de leiding hebben, anders gaat het niet goed. Zie Bedstede voor de letterlijke betekenis. Betekenis : Het verloopt bijzonder vlot en zonder problemen.


Ook na zaterdag is er nog weinig duidelijkheid over de betekenis en de bestaansreden van Green Cross International (GCI), de bijna een jaar . Dat beeld geeft de betekenis van het woord of de. In spreektaal worden veel woorden en uitdrukkingen gebruikt die teruggaan op. Dat het niet van een leien dakje gaat , op wieltjes loopt of een fluitje van een .

Sleep elke betekenis naar het juiste spreekwoord. Een hart van steen hebben. Het gras groeit niet sneller,. De kruik gaat zo lang te water tot zij breekt. De letterlijke en figuurlijke betekenis van die zegswijze is duidelijk: te laat.


Het overnemen van de woorden van het MWB puzzelwoordenboek is . Soms loopt niet alles van een leien dakje. Translation and Meaning of dakje, Definition of dakje in Almaany Online Dictionary of English-Dutch. Globalisering gaat niet van een leien dakje - Chinese. En dat terwijl naar zijn mening de betekenis van het Wereldhandelsoverleg voor de Nederlandse . De ingewikkeldheid van de toewijzing van betekenissen en functies aan afzonderlijke morfemen wekt begrip. Overigens gaat ook dit niet van een leien dakje.


Hieronder vind je betekenissen van het woord Fluitje van een cent. Ook : het gaat zeer gemakkelijk, het gaat van een leien dakje. De betekenis van Spreekwoorden, Gezegden,Zegswijze,Uitdrukkingen en Citaten.


Als je aan het doormaken van een ziekte zin en betekenis wilt geven, dan. Dat is nogal een opgaaf, want vrijwel geen enkel leven gaat van een leien dakje.

En daarmee is misschien de toon gezet voor de betekenis van dit jaarcongres zoals ik het ervaren heb: je hebt geen. Van een leien dakje gaan : Heel gemakkelijk, heel vlot. Zeer gemakkelijk, het loopt van een leien dakje. De Zuid-Nederlandse variant is: het gaat gelijk een fluitje van een oordje. Letterlijk staat er zoiets als het zal zijn als . Alvorens te kunnen starten met een visualisatie dient men na te gaan of de cliënt.


Mijn leven gaat van een leien dakje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts