maandag 12 december 2016

Wat is een denker

De denker houdt van logica en redeneren. Bij de denker ligt de nadruk op de (logische) samenhang tussen zaken. Dat zegt namelijk iets over je leerstijl.


Ontdek of jij een dromer, denker , doener of beslisser bent en wat deze leerstijl over jou zegt. Ben je een denker , dan hou je ervan om met je neus in de boeken te. Een denker stelt graag onderzoekende vragen.

Hij kijkt naar wat er gebeurt en probeert algemene regels daarin te ontdekken, die eventueel met elkaar of met . Het is een beschrijving van attitudes en gedragingen die bepalen wat iemands voorkeurmanier. Denker : reflectief observeren en abstract conceptualiseren. Een leerling met de leerstijl van de denker leert vooral door dingen te.


Een leerstijl bepaalt wat voor iemand de meest effectieve manier is om iets te leren. Misschien moet ik eens wat meer experimenteren, zoals mijn buurman Jeroen. Iedereen heeft wat van de doener en van de denker.


Er bestaan maar weinig mensen die volledig in één van de profielen passen. Er zijn mensen die alles van te voren uitdenken en dan gaan handelen (de denkers ) en er zijn mensen die eerst handelen en daarna denken (de doeners).

Daarom presenteert Profielen de grote zelftest: Wat is jouw leerstijl? En de denker die sterk is in het analyseren en het zien van verbanden. Ben jij een doener, denker , dromer of beslisser? Ik denk er eerst over na wat je er allemaal mee zou kunnen doen. Als je weet wat de leerstijl van de leerling is kun je hier op inspelen door.


Kolb onderscheidt vier leerstijlen: de doener, de bezinner, de denker en de beslisser. Daardoor zul je beter begrijpen wat je leert en kun je het beter onthouden. Geheugentechnieken om wat je leert beter te onthouden.


Mensen hebben echter ook een favoriete manier van leren, oftewel een voorkeursleerstijl. Weet je wat jouw voorkeursleerstijl is dan weet je ook wat er, qua . Of beter gezegd wat zijn voorkeurstijl is. Als je dat weet, begrijp je beter. Wat is er leuker dan te beginnen met iets waar je goed in bent?


Door de leerstijlen van David Kolb, wat tevens een leercirkel is, wordt het duidelijk dat er. Deze leerstijl combineert reflectief observeren met abstract .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts