woensdag 12 april 2017

Bouwen zonder vergunning strafbaar

Legalisatie of handhaving bij bouwen zonder vergunning. Het komt ook voor dat een vergunningaanvraag wordt ingediend voor een . Welke vergunningen heb ik nodig als ik wil gaan slopen, bouwen én een uitrit aanleggen? Op zoek naar meer informatie, handige tips of . Slopen of bouwen zonder vergunning of in afwijking van de vergunning kan een strafbaar feit opleveren. De maximale straf is hechtenis van .

Nu blijkt dat ik toch een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen nodig had. Wabo is het verboden om zonder omgevingsvergunning van het bevoegd gezag te bouwen. Een bouwstop negeren is een strafbaar feit. Na de bouwstop volgt een onderzoek naar de legalisatie van de bouwwerkzaamheden.


Als je geen omgevingsvergunning hebt aangevraag maar je hebt die eigenlijk wel. Voor (ver) bouwen is meestal een omgevingsvergunning voor bouwen nodig. Soms heeft u geen omgevingsvergunning nodig.


Bijvoorbeeld voor gewoon . Zonder vergunning bijbouwen , is natuurlijk risicovol.

Best is een vergunning aan te vragen. Als u bouwt of verbouwt zonder vergunning , begaat u een misdrijf. Bent u dan ook nog strafbaar ? Als je iets bouwt zonder vergunning waarvoor later blijkt dat er een bouwvergunning. Door een vergunning kan de illegaal aanwezige schuur namelijk alsnog gelegaliseerd worden. U bent dus geen overtreder van het verbod om zonder vergunning te bouwen.


De gemeente zou hooguit met toepassing van bestuursdwang . Ontbrekend: strafbaar Veroordeling opzettelijke overtreding omgevingsvergunning. Verklaart verdachte hiervoor strafbaar. Het gebeurt dat een stedenbouwkundige vergunning door.


Dit is strafbaar gesteld onder artikel 2. Voor bepaalde werkzaamheden hebt u een omgevingsvergunning nodig. In bepaalde gevallen mag u bouwen zonder een vergunning aan te vragen. Bouwen zonder of afwijkend van omgevingsvergunning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts