dinsdag 19 april 2016

Lijst met afkortingen in de zorg

Wanneer u snel de betekenis wilt weten, hier een lijst van . Lijst met veel gebruikte afkortingen. ADL Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen. BIG (Wet) Beroepen Individuele Gezondheidszorg. Wie in de zorg carrière wil maken, moet zich een nieuwe taal eigen maken.


De belangrijkste termen op een rij.

In de onderstaande lijst is een deel van de afkortingen opgenomen die in de geestelijke gezondheidzorg gebruikt worden. Oude en Nieuwe Afkortingen in de zorgsector. Centrale Wachtlijst Zwakzinnigenzorg . In de zorg worden veel afkortingen gebruikt.


Ondanks dat de lijst met de grootste zorg is samengestel is het onmogelijk om compleet te zijn. Minderjarigen en (de zorg voor hun) vermogen Groningen: s. Hier vindt u de betekenis van veelgebruikte afkortingen. Klik op een afkorting voor meer informatie.


CIZ: Centrum indicatiestelling zorg.

CAP centrale aanmeldingspunten. CAW centrum voor algemeen welzijnswerk. CGG centrum voor geestelijke gezondheidszorg. Zorg en Welzijn en aanverwante gebieden, zoals het bijzonder onderwijs, justitie en de overheid.


Deel 4: Begrippen en afkortingen. Hieronder een lijst van afkortingen die op deze site voorkomen. Bovenregionale gehandicaptenvervoer. Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Bruto binnenlands product.


Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Met het lange afkortingenboekje kent de taal van de zorg geen geheimen meer voor u. Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg. Veel plezier met dit boekje! Deze lijst bevat afkortingen die over een Belgische (BE) of Nederlandse wet (NL) gaan.


Rit in opdracht van de centralist van de MKA naar aanleiding van een zorgvraag waaruit blijkt dat geen sprake is van direct levensgevaar, maar waarbij de . Wilt u een lijst met veelgebruikte afkortingen die er spelen binnen de wet passend onderwijs? CIZ, Centrum Indicatiestelling Zorg. Afkorting Beschrijving ADL activiteiten van het dagelijks leven BBC.


BOB, basisondersteuningsbudget ( zorgbudget voor mensen met een handicap).

LG, Lichamelijk Gehandicapten. GGZ, Geestelijke gezondheidszorg. PG, Psychogeriatrische zorg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts