maandag 25 april 2016

Plat dak leggen zelf

Roger - Bij een grondige renovatie doe je misschien al sneller beroep op een aannemer, maar tegenwoordig kan je ook heel wat zelf plaatsen. Je wilt dakbedekking voor een plat dak zelf leggen. Je bent een echte doe-het- zelver en wilt op de kosten besparen.


Bestel dan al het materiaal gemakkelijk en. Deze handleiding is erg handig voor op het dak . Denk eens aan rubber dakbedekking (EPDM) voor je platte dak.

Slechts één laag dik en geheel. Rubber dakbedekking leggen. Omdat ik alles zelf doe zou ik ook het dak zelf doen. Zelf EPDM leggen op uw platte dak ? Zelfbouw daksysteem voor nieuwbouw en renovatie van platte daken in EPDM rubber. Thomas gaat dakbedekking plaatsen op een schuur.


En laat dit in een aantal stappen zien. Hieronder is doormiddel van een stappenplan zichtbaar hoe u zelf het plat dak van EPDM kunt voorzien. Het is geschikt voor platte en licht hellende daken.

EPDM dakbedekking is gemakkelijk aan te brengen. Bekijk hier hoe je een plat dak met EPDM bedekt. Niet alle isolatie is geschikt om je plat dak thermisch mee in te pakken. Niet alleen het isolatiepakket zelf is dikker geworden, de details zijn . Hier vind je handige informatie en tips om dit allemaal zelf te doen. Naast bovenstaande is het van belang te weten dat een plat dak nooit.


De toplaag begin je te leggen bij het laagste punt (waterafvoer) van het dak en vanaf de kim. Een plat dak mag niet “echt” plat zijn, want dan blijft het water staan. Vervolgens omgekeerd over de andere helft van het dak leggen , de helft . Zelfs de waterdichting op je plat dak kan uit kunststof bestaan. EPDM, een synthetisch rubber, is veruit de populairste kunststof dakbedekking.


Je kan een plat dak renoveren met bitumineuze dakbanen. Nog handiger is een op maat gemaakte rubberen dakafdichting uit één stuk en in één laag geplaatst. EPDM is de ideale dakbedekking voor platte daken. Dakleer zorgt voor een goedkoop waterdicht plat dak. Maar goe een dak bedekken dat zelf niet in orde is, is geen goed idee.


Het EPDM membraan wordt naadloos. Natuurlijk is EPDM ook geschikt voor platte daken bij nieuwbouwprojecten. Leest u hier alles over het leggen van kunststof dakbedekking en de kosten.

Wij adviseren u zelf een aantal dakdekker bedrijven uit te zoeken, waar u een goed . Ontdek in dit advies-artikel welke dakbekleding je best kiest voor een plat dak en hoe je deze dakbekleding plaatst. Met professioneel advies en begeleiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts