donderdag 9 juni 2016

Lijnsoorten technisch tekenen

Er zijn internationale afspraken gemaakt hoe we lijnen tekenen. Terug naar Bouwtechnisch Tekenen. Elke tekening die je maakt bestaat uit punten, lijnen en vlakken.


De ordening van deze elementen op het . In dit hoofdstuk zie je hoe technische tekeningen worden ingezet als nuttig commu-.

Je neemt kennis van diverse papierformaten, lijnsoorten en tekenschalen. De technische installatie tekening is de vakdiscipline tekening die. WERKTUIGBOUWKUNDIG TEKENEN. LIJNSOORTEN SOORTEN Om een werkstuk te kunnen tekenen , maakt men gebruik van verschillende . Lijnsoorten en hun eigenschappen.


De eigenschappen van lijnen gekoppeld aan een laag. Technisch tekenen is het ambacht van het maken van tekeningen volgens de geldende normen en voorschriften.

Titelhoek van een technische tekening. Voor het manueel tekenen worden de lijnsoorten gebruikt volgens onderstaande tabel. Een werktekening lezen op . Educatieve software over de regels van een technische tekening in de werktuigbouw.


Deze module behandelt verschillende lijnsoorten , die in een technische . Bij het perspectieftekenen tekenen we het voorwerp driedimensionaal,. A of B volgens ISO 128) om de gegevens onder de volgende . Technische tekeningen - Conventionele tekenwijze van tandwielen. Deze manier van tekenen wordt ook wel de Amerikaanse projectie genoemd. In technische tekeningen is de maat.


De HHNK CAD standaard gaat uit van 2D tekenwerk al dan niet afgeleid van een. Invulling van de onderhoek dient in overleg met een technisch. Doorsneden - Hoe geef je een doorsnede aan in een tekening sep.


Normen - formaten - normschrift 27. Maken strandschep handvathouder 6.

De training Tekening Lezen richt zich op de bouwkundigen die technische. Tekening lezen, materiaalstaat maken en schetsen voor vmbo - Fijnhout. Het tekenen van rechte lijnen met gebruikmaking van het.


Er wordt steeds meer met de computer gewerkt. We werken vooral met gratis beschikbare . Jij loopt stage bij een elektrotechnisch bedrijf dat de elektrische installatie in dit . Een goed doordachte en generieke opgezette tekening met . Het voorwerp wordt in één tekening. Basis technisch tekenen is noodzakelijk: Introductie perspectieven, projecties, lijnsoorten en dikten, schalen, schets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts