donderdag 29 oktober 2015

Rc waarde berekenen excel

De formule voor het berekenen van de maximale dampspanning heb ik, i. Berekening temperatuurlijn van een constuctie, Berekening dampspanninglijn. Rc - waarde berekening voor constructieonderdelen. Het rekenprogramma bestaat uit een automatisch beveiligd excel werkbla . De Rc waarde wordt gemeten tussen het oppervlak aan de ene zijde van de constructie,.

De correctiefactor α voor de berekening van de Rc waarde , heeft een . De bedoeling van dit excel -blad was om voor mijn nieuwbouw een duidelijke. Een negatieve waarde als uitkomst in de warmteverliesberekening is . Ofwel het geeft de totale isolatiewaarde (R- waarde ) aan van de verschillende materialen waaruit de constructie is opgebouwd. Toch wordt de hoge Rc waarde als doel gezien.


Gemiddelde U- waarde dichte delen gebouwschil. Berekening van de R-waarde is afhankelijk van de materialen waaruit de te . De Rc- waarde conform het Bouwbesluit moet met de volgende formule worden berekend: .

Termical de Rc-waarden al berekenen volgens de nieuwe norm. Cellen met de waarde worden echter wel in de berekening opgenomen. Je kunt met onze Rc calculator heel eenvoudig online de Rc waarde berekenen van constructies. Isobouw bereken je eenvoudig de Rc waarde van verschillende constructies . Default worden de waarden van de Referentiewoningen van SenterNovem gebruikt.


Deze waarde is exclusief de warmteweerstand van een luchtlaagje aan. De berekening van een warmtestroom door een wand is overeenkomstig de . EPC- berekening achterwege kunnen blijven. U kunt ook de Rc waarden van een geveldeel berekenen met behulp van de volgende website: . Als voorbeeld staat hieronder een deel van de berekening van ons huis. PHPP- berekening een eindresultaat.


Hieruit is een statische berekening ( excel sheets) ontstaan die de praktijk zeer dicht benaderd. Zo is ook de EPN- berekening ontstaan, waarbij de meetwaarden. We meten de oplaadstroom en berekenen daarmee de spanning over de weerstand.


De multimeter is vanwege zijn traagheid te laat om de waarde ervan aan te geven. Alle resultaten zijn opgeslagen in een gezipte excel -file: rc.

Excel rekenblad PHPP-NL v1. Ook wil ik graag (als excel het kan) een tweede en derdemachts e-macht laten zien. RC- tijden de condensator geladen (ca 9 van de eindwaarde ) is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts